Bränsleslukarna slår prisrekord på andrahandsmarknaden efter bonusmalus

Bränsleslukande bilar är mer eftertraktade på andrahandsmarknaden efter bonusmalus. Det visar ny statistik från bilsajten Wayke som listar de tio bilmodeller som ökat mest i pris efter att de nya skattereglerna infördes 1 juli. Många väljer att köpa begagnade bränsletörstiga bilar för att slippa den ökade skatten på nya och därför skjuter priserna i höjden.
De flesta byter i in sin gamla bil då de köper ny. Begagnatmarknaden är därför större än någonsin efter rekordförsäljningen av nya bilar i juni då många svenskar slog till för att slippa malus-skatten som trädde i kraft 1 juli. Detta har inneburit att det är fyndläge på många bilar men de största och bränsletörstigaste diesel och bensinfordonen har, tvärt om, ökat i pris, trots ett rekordutbud.

– Det är de större motorvarianterna och nyaste begagnatbilarna som är populärast i det här segmentet och det verkar som att de som skulle köpt nytt letar begagnat istället. Jag rekommenderar att kika på både och om du är ute efter en sån här bil, många handlare har sänkt nypriset rejält för att kompensera för skatten, säger Martin Fransson, vd, Wayke.

Dessa modeller har i snitt ökat mest i begagnatpris efter att de nya skattereglerna infördes 1 juli jämfört med 1 september:
Audi A6
Volkswagen Touareg
Audi Q5
BMW X3
Mercedes Benz Sprinter
Volkswagen Sharan
Mazda 6
Volkswagen Amarok
Peugeot 3008
Mercedes-Benz A-klass

Källa: Wayke

Delad nyhet är dubbel glädje!