Lexus nyheter på Paris Motor Show

  • Världspremiär för nya uppdaterade Lexus RC coupé
  • Salongspremiär för nya exklusiva Lexus LC Yellow Edition
  • Europeisk premiär för sjunde generationens och helt nya Lexus ES
  • Försäljningspremiär för nya Lexus UX

Nya uppdaterade Lexus RC har världspremiär 2 oktober på 2018 års bilsalong i Paris och försäljningsstart hösten 2018. Nya RC kombinerar ännu högre komfort med Lexus senaste designspråk och ännu skarpare köregenskaper med inspiration från flaggskeppscoupén LC.

Specialversion av Lexus LC: Yellow Edition och europeisk premiär av nya ES
Den andra premiären under bilsalongen i Paris är nya LC Yellow Edition (bilden), en version av företagets flaggskepp LC lackerad i Flare Yellow-kulören. En kombination av prisvinnande design och en bländande vacker gul kulör, samtidigt som de åkande i kupén omgärdas av en kombination av varmt gult, vitt och svart. Nya LC Yellow Edition har också prestanda och köregenskaper som i modellens toppversion LC Sport+.

En annan Lexus-höjdpunkt i Paris är den europeiska premiären av helt nya och sjunde generationens Lexus ES. Med ett arv av komfort, elegans och lyx bygger nya ES vidare på sina kärnvärden med ett helt nytt chassi som både ger sportigt utseende och underhållande köregenskaper.

Försäljningspremiär för nya UX crossover
Den nya kompakta crossover-modellen UX (bilden ovan) kommer också ta plats i Lexus-montern – dessutom har den försäljningspremiär i samband med mässan. UX kommer att, tillsammans med etablerade CT, fungera som ett insteg till Lexus-världen – både för dem som vill uppleva sin första lyxbil och för dem som vill byta från en större suv till en elhybrid. Tillsammans kommer modellerna vara en viktig del av Lexus mål att nå 100.000 sålda bilar i Europa redan 2020. Redan nu är intresset för märkets självladdande elhybrider rekordstort och väntas öka än mer i takt med att marknaden skiftar från konventionell dieselteknik till moderna elektrifierade drivlinor.

Källa: Lexus

Delad nyhet är dubbel glädje!