Lexus RC förfinad

2 oktober har en uppdaterad Lexus RC premiär på bilsalongen i Paris. Försäljningen på europeiska marknader startar i slutet av 2018. 
Den lyxiga sportcoupén Lexus RC introducerades första gången 2014. Grunden lever kvar – men varje detalj har förfinats, förbättrats och förnyats för att på bästa sätt förmedla det senaste designspråket. Exteriört har den sportiga grunddesignen bibehållits, men den har fått tydligare familjeband till den större Lexus LC.

Aerodynamiken är förbättrad, precis som fjädringen. Motorns respons och styrningens känsla är även den förfinad för en skarpare körupplevelse. Nya RC är stabilare än någonsin samtidigt som den är kvickare. Bland annat är den främre stötfångaren ny med tydligt markerade hörn som glider ner från strålkastarna. Grillen har ett helt nytt mönster som stegvis förändras från över- till nederkant och de nya strålkastarna med en vertikal placering av de extra små trippel-LED-lamporna och en ny L-formad ljusslinga.

Baktill har nya luftutsläpp tillkommit på stötfångaren, vilket gynnar både stabiliteten och förbättrar köregenskaperna, och den bredare spårvidden och lägre tyngdpunkten ger ännu bättre grepp. Även lamporna bak är nya och formar nu en tydlig L-form som också är den nya ljussignaturen för Lexus coupéer. Förändringar som gör att nya RC förstärker släktskapet till storasyskonet och flaggskeppscoupén LC.

Totalt finns elva olika exteriöra lacker tillgängliga för nya RC, bland annat Flare Yellow och Sky Blue.
Nya RC F SPORT kommer med samma karaktäristiska mönster i grillen som övriga F SPORT-modeller, tillsammans med flera andra unika exteriöra och interiöra detaljer.

Knappar och reglage för klimat- och multimediaanläggningen har fått en borstad yta, samtidigt som instrumentpanelen har ny form. Den nya analoga klockan är direkt hämtad från syskonet LC och är ännu en detalj som känns igen från Lexus coupéer.

Genom att förbättra aerodynamiken, finjustera fjädringen och optimera drivlinan har Lexus mål varit att ge RC ännu mer körglädje. Små förändringar som tillsammans med en mer ombonad känsla tillsammans har tagit RC till en ny nivå. Resultatet är en kvickare och bekvämare sportcoupé med fler omsorgsfullt hantverksmässiga detaljer.

Källa: Lexus

Delad nyhet är dubbel glädje!