Renaults första svenska Flagship Store öppnad

Sveriges största Renaultanläggning finns numera i Göteborg. Den 25 augusti är det officiell premiär för Bilia Renault Flagship Store i Sisjön.
– Sisjön har utvecklats till ett handelsområde för en rad starka bilvarumärken. I denna miljö är det extra roligt att slå upp portarna till landets största flaggskeppsbutik för Renault, säger Stefan Hummel, vice regiondirektör på Bilia.

– Storleken på anläggningen har gjort det möjligt att göra detta till en Flagship Store. Det innebär att vi applicerar hela Renault Store konceptet både exteriört och interiört på ett sätt som är unikt för svenska Renaultåterförsäljare, säger Thomas Holm, Sverigechef på Renault.

Anläggningen är uppdelad i zoner för nya modeller, elbilar och sportbilar samt en lounge med bar där kunden kan koppla av och hitta information. Allt för att göra kundbesöket så smidigt som möjligt, framhåller Thomas Holm.
– Vi blir en benchmarkanläggning som visar andra Renaultåterförsäljare hur det ska se ut, både in- och utvändigt. Det blir också ett ansvar att se till att vi alltid håller oss inom de ramar som Renault satt upp, säger Stefan Hummel.

Bästa möjliga läge
Läget kunde inte vara bättre. Anläggningen delar område med återförsäljare för märken som Volvo, Kia, Ford, Landrover och Lexus. Stefan Hummel ser inga problem med det.
– Det är bara positivt. Tillsammans drar vi folk till området. Renault syns väldigt bra här, och många kunder som kommit hit av andra anledningar blir nyfikna och passar på att titta in. Vår personal tycker det är väldigt roligt att det blir mer spontana kundbesök än vad de tidigare varit vana vid från vår Renaultanläggning vid Eklanda.

En fullserviceanläggning med elbilskompetens
Som fullserviceanläggning erbjuder Bilia Renault försäljning och service av Renault personbilar, samt Renault och Dacia transportbilar. Den är också en Pro+-anläggning, det vill säga Renaults koncept för transportbilsförare med önskemål om bland annat specialanpassade utformningar och påbyggnationer.
– Vi satsar även stort på elbilsområdet i bilutställningen och verkstaden. Och på kundparkeringen står laddstationerna redo för våra kunder med elbilar, lovar Stefan Hummel.

25–26 augusti blir det invigningshelg med attraktiva kampanjerbjudanden och aktiviteter för både stora och små besökare.

Källa: Renault

Delad nyhet är dubbel glädje!