1.000 klassiska Volvo väntas till VROM

VROM (Volvo Rendezvous for Owners & Members) är en tre dagar lång internationell träff för Volvobilar, som arrangerats årligen i Göteborg sedan 1987. I år sker festen för klassiska veteranbilar fredag till söndag den 17-19 augusti i Arendal vid Volvo Museum på Hisingen i Göteborg.

Årets träff inleds på fredagen med besök på både Skövde motorfabrik och Volvo Industrimuseum. På lördag sker den traditionella VROM-rundan som körs på vackra vägar i Västsverige med mål i Arendal vid museet och en avslutande middag för deltagarna. Söndagen viks åt marknad och utställning av Volvoveteraner samt prisutdelning för vinnare m.m.

– VROM är en av de största Volvoträffarna internationellt sett och vi förväntar oss ca 1 000 bilar och tusentals besökare på söndagen från länder som Belgien, Danmark, Frankrike, Norge, Nederländerna, Tyskland och givetvis Sverige, säger Håkan Gedda, ordförande för VROM.

VROM är öppet för alla.

Evenemanget stöds av Volvo Museum och Volvo Cars Heritage.

Läs mer om VROM på http://vrom.org.

Fotnot: Det är ännu fler Volvo-evenemang samma helg. Vallåkraträffen hålls 18-19 augusti på Enoch Thulins Flygplats.

Delad nyhet är dubbel glädje!