Här är tjejen som är anledningen till namnet Lotus Elise

Hon heter Elisa Artioli, och farfar var Romano Artioli som en gång köpte Lotus från General Motors, det var 1993.

Han hade det inte mer än några år, men under tiden hann företaget lansera modellen Elise som han döpte efter sitt barnbarn Elisa (en bokstav hit eller dit…).

Nu har 22-åriga Elisa besökt Hethel för första gången sen hon var ett barn, och fått hälsa på den första tillverkade Elisen. Samtidigt fick hon en åktur kring företagets testbana, rattande både en Exige Sport 410 och en Evora GT410 Sport.

Lotus grundades 1952 av Colin Capman. 1982 när han gick bort togs det över av auktionsförrättaren David Wickins som sålde hela paketet till GM 1986. Artioli köpte Lotus 1993, sålde det vidare till Proton 1996 och sedan förra året är det kinesiska Geely som står som ägare.

Delad nyhet är dubbel glädje!