Vilka är Italdesign?

2018 firar Italdesign 50-årsjubileum av sitt grundande den 13 februari 1968. Italdesign är ett av världens främsta företag inom utvecklingstjänster för bilindustrin. Företaget har ett huvudkontor på över 50 000 kvadratmeter, 1.000 anställda i Italien och utomlands och har ända sedan starten haft som affärsidé att erbjuda ett brett utbud av tjänster fokuserade på utveckling av nya fordon.

Med sina 50 års erfarenheter, arbetar Italdesign i nära samverkan med biltillverkare redan från första produktdefinition fram till produktionsstart och företag i branschen kan använda sig av företagets konsulttjänster för nyckelfärdiga projekt, som omfattar alla utvecklingsfaser med design, koncept och fordonsarkitektur, seriekonstruktion, simulering, prototypframtagning, testning och slutlig produktionsinkörning. Dessutom kan Italdesign erbjuda tjänster för kortare projekt, som endast omfattar en del av hela fordonsutvecklingscykeln. Italdesign ingår sedan 2010 i Volkswagen Group.

År 2017 lanserade Italdesign “Italdesign Automobili Speciali”, det nya varumärket som särskiljer alla bilar som tillverkas av företaget i extremt begränsade upplagor och enbart för utvalda samlare

År 2016, 2017 och 2018 utsågs Italdesign till bästa arbetsgivare i Italien. Mer information finns på www.italdesign.it.

Läs mer om den Nissan GT-R som Italdesign byggt

Källa: Italdesign

Delad nyhet är dubbel glädje!