Lexus har byggt en 700-kvadrats lyxlounge i Bryssel

Omotenashi – på svenska omtänksamhet – är ledordet för den unika “Lounge by Lexus” som öppna­des på Bryssels flygplats den 25 april. Det är en loungemiljö där flygresenärerna inte bara får bekväma sittplatser, mat och dryck, utan även har tillgång till individuella spa, sovkabiner, massage­stolar och musikrum.

Lounge by Lexus omfattar en 700 kvadratmeter stor välkomnande och innovativ yta med plats för upp till 175 personer. Den är en del av Brussel Airlines lounge The Loft, som är öppen för bland andra Brussels Airlines och Star Alliances resenärer.

Den nya loungen speglar Lexus ambition att vara mer än en tillverkare av premiumbilar. Besökarna ska få en tydlig känsla av vad begreppet ”omotenashi” kan stå för, i flera dimensioner. Tanken är att loungen erbjuder allt som en kräsen flygresenär förväntar sig – och mer därtill – på ett sätt som dessutom är unikt för Lexus.

Loungen är indelad i flera områden med olika funktioner: bardel, sittgrupper och ett avskilt tyst utrymme för dem som behöver arbeta under resan. Därutöver finns en spaavdelning med massagerum, individuella duschrum och fem sovkabiner samt ett vilorum med massagestolar (liknande dem som finns i Lexus flaggskeppsmodell LS) och ett högklassigt musikrum. I likhet med Lexus-bilarna erbjuder även loungen sladdlös laddning av mobiltelefoner.

Inredningen anknyter till Lexus formgivning med exklusiva möbler och material, som i färg och form är anpassade till loungens olika funktioner. Den präglas också av många starka varumärken. Den sofistikerade ljudutrustningen kommer t ex från Mark Levinson, spautrustningen är den senaste från Grohe, möbler kommer från italienska Moros och Panasonic har levererat ”Real Pro Hot Stone” relax­stolar.

Flera av Lexus innovativa produkter är naturliga delar av helheten. Bland annat finns en modell av den legendariska supersportbilen LFA, som bara tillverkades i 500 unika exemplar. Andra profilerade produkter som sätter sin prägel på loungen är Lexus Hoverboard, en modell av Lexus Sport Yacht och Lexus F Sport Bike. Dessutom finns en stor modell av den vätgasdrivna rymdfarkosten Skyjet, som Lexus utvecklade för Luc Bessons storfilm ”Valerian and the City of 1 000 Planets”. Där finns även en ”Parts Wall” – en vägg som byggts upp av uteslutande delar från olika Lexus-modeller.

Källa: Lexus

Delad nyhet är dubbel glädje!