Toyota Supra gör comeback som racebil

Toyota presenterar flera intressanta nyheter på den internationella bilmässan i Genève 2018. En av de kanske mest efterlängtade – åtminstone bland de verkliga bilentusiasterna – är den legendariska sportbilen Supra, som gör comeback i racingutförande. Det visar på Toyotas ambition att återigen introducera Supra på marknaden.

Många minns Toyota Supra som en av de stora ikonerna i Toyotas modellprogram. Den tillverkades i olika generationer under ett kvarts sekel, mellan 1978 och 2002 och har fått något av en kultstatus i entusiastkretsar.

Toyota Supra Racing Concept bygger vidare på traditionen, men präglas helt av det allra senaste när det gäller teknik, design, material och köregenskaper.

Den nya modellen är en klassisk sportbil med frontmotor och bakhjulsdrift, i stor utsträckning byggd i lättviktsmaterial. Exteriört märks framför allt bakspoilern i form av en stor separat vinge. Fälgar och bromsar är av racingtyp, liksom inredning, förarstol och instrumentering, inklusive säkerhetsbur. Tanken är att företagets tävlingsdivision Toyota Gazoo Racing ska kunna hävda sig väl i internationell motor­sport tillsammans med Toyota Supra Racing, samtidigt som den kan bidra med kunskap och erfaren­heter i den fortsatta utvecklingen av Toyotas övriga modeller.

Källa: Toyota

Delad nyhet är dubbel glädje!