Provkör världens hetaste sportbilar i Sverige!

Många bilfantaster drömmer om att en dag kunna vrida om nycklarna och dra iväg i sin alldeles egna Ferrari, Lamborghini eller Aston Martin. För de flesta är det dock ett antal miljoner kronor som står mellan dröm och verkligheten. Men misströsta inte!

För dig som fantiserar om att en dag få köra ett vrålåk, men inte har ekonomin till att köpa en egen sportbil, finns en smart kompromiss: provkörning.

Nedan har vi listat några av världens hetaste sportbilar som du kan testköra i Sverige för en rimlig slant.

Ferrari 458 Italia och Ferrari F430 F1

Två av Ferraris absolut vassaste modeller någonsin.
Ferrari 458 Italia lanserades i september 2009 och har en kraftig V8-motor med hela 570 hästkrafter. Enligt Ferrari själva gör bilen 0 – 100 på rekordlåga 3,4 sekunder och toppfarten uppgår till 327 km/h.

Ferrari F430 F1 har precis som 458 Italia en grym V8-motor, fast med lite färre hästkrafter (490). Även när det kommer till acceleration (0 – 100 på 4 sekunder) och toppfart (315 km/h) är bilen något svagare. Modellen är dock superläcker och självaste Jermey Clarkson har beskrivit den som ”spektakulär” och ”briljant”.

Jeremy Clarkson testar F430 F1 i Top Gear

Bägge bilarna går att provköra i Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Örebro, Jönköping, Västerås och Gävle. Körningen sker på allmänna vägar och priset ligger på 995 kr för 8 km eller 1 495 kr för 15 km.

Lamborghini Gallardo 570-4

Föredrar du Lamborghini över Ferrari? Då har du möjligheten att välja mellan tre vrålåk från en av världens mest exklusiva biltillverkare:
– Lamborghini Gallardo LP 560-4
– Lamborghini Gallardo LP 570-4 Superleggera
– Lamborghini Gallardo LP 570-4 Spyder Performante
Vilken av de tre som du bör välja är en smaksak. Oavsett vilket kan du dock räkna med en oförglömlig upplevelse med fler än 500 hästkrafter i ryggen.
Precis som Ferrari-bilarna kan du köra Lamborghini Gallardo I Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Jönköping, Örebro, Gävle och Västerås. Priset är detsamma och du får köra på vanliga vägar.

Provkörning av Lamborghini Gallardo LP 560-4

Supercar Road Tour i Stockholm – Testa tre olika bilar!
Kan du inte bestämma dig vilken av alla lyxbilar du vill prova på?
För dig som bor i Stockholmsområdet finns möjligheten att dra iväg på en Supercar Road Tour där du får testa hela tre olika bilar. Vilka bilar som gäller kan skilja beroende på dag och tillgänglighet, men vanligtvis kan du välja mellan modeller som Ford Mustang GT, Porsche Cayman S och Aston Martin Vantage V8 S.
Totalt varar touren i omkring 2 timmar och du får köra varje bil i cirka 15 – 20 km. Priset ligger på 3 995 kr.

Testkör F1-bilar i Småland

Låter F1-bilar mer lockande än sportbilar?
Få grenar är onekligen så nervkittlande inom motorsporten som Formel 1. I dagsläget leder Lewis Hamilton Formel 1-mästerskapen, 3 poäng före Sebastian Vettel. Många håller Hamilton som favorit att vinna mästerskapet och här kan du ta en titt på oddsen för vilken av förarna som kommer att stå som segrare efter det sista tävlingen avgjorts i Abu Dhabi den 24 – 26 november.
För dig som vill uppleva F1 på riktigt är det dock inte GP-racen i varken Abu Dhabi, Singapore eller Sao Paolo som gäller. Faktum är att du inte behöver ta dig längre än till Småland!
I Anderstorp kan du provköra Formel Renault på Skandinaviens enda Formel 1-bana! Priset ligger på mellan 13 259 kr – 23 995 kr beroende på vilket paket du väljer. I paketen ingår bland annat all utrustning, försäkring, F1-certifikat och lunch.

Delad nyhet är dubbel glädje!