Toyotas ”super-Yaris” GRMN sålde slut supersnabbt

Två timmar och 16 minuter. Längre tid tog det inte innan de fem exemplaren av prestanda­modellen Toyota Yaris GRMN som tilldelats svenska kunder hade sålt slut.

Yaris GRMN tillverkas i en mycket begränsad upplaga om total 500 bilar, varav bara fem bilar var tillgängliga för svenska kunder. Klockan 12.00 på onsdagen den 23 augusti startade försäljningen på Toyotas svenska hemsida och efter bara drygt två timmar var bilarna redan reserverade. Bilarna såldes endast på nätet, direkt till privatpersoner. Tillverkningen startar under hösten och de svenska bilarna kommer att levereras till sina ägare kring årsskiftet.

Yaris GRMN har en 1,8-liters kompressormatad bensinmotor på 212 hästkrafter, som ger bilen en acceleration på 0–100 km/tim under 6,5 sekunder. Priset är 308 900 kronor.

Delad nyhet är dubbel glädje!