Rost som konstform

Det behövs ingen färg alls för att göra en tavla, bara en delvis maskerad och obehandlad bit kolstål och gott om tid. Kolla in de här tavlorna som fått sin oregelbundna färg och motiv i Västerås.

Rost behöver inte alls vara något fult som till varje pris måste tas bort. Det kan också utgöra färgen i en tavla, och där vara så mycket mer. Oregelbundna mönster uppstår och färgskiftningar som gör betraktandet spännande. I kontrast till glänsande silver blir det ännu mer intressant för ögat.

Det här är pojkrumsplansch 2.0. Rejäla tavlor som består av 0,9 mm karosseriplåt och mäter 50×100 cm, monterade LED-belysta bakifrån med alumiumdistanser som på tavlan med en Lamborghini Aventador.

Bilarna är avtecknade från foton i en dator av Bo Lundvang som händelsevis även råkar driva den här sajten (navelpetning at it´s finest!) och jobba som skribent och fotograf i tidningen Bilsport. En bilnörd, därav motiven.

Tavlorna är förseglade med flera lager klarlack för att inte fortsätta rosta, men det är ett levande material som skulle kunna förändras med årens gång om de får utstå onaturligt mycket fukt.

Ta en närmare titt på den ljuvliga Chargern som har rostats i flera steg där rutorna ser halvt genomskinliga ut.

Mail: bo.lundvang@gmail.com
Webbsida med större bilder: rost.lundvang.se

Delad nyhet är dubbel glädje!