Bugatti-modell i 1:18 för 23 miljoner

23 miljoner spänn är priset för den här Bugatti Veyron-modellen i guld och diamanter i skala 1:18. Mer än den riktiga bilen, och då toppar den ändå bara 0 km/h!

Okej, du har redan en Bugatti Veyron som sommarbil och en Veyron-beater för vinterbruk. Då är det här kanske det enda som saknas för att dina vänner ska säga “wow” en gång till. Tre exemplar ska tillverkas av Münchenbon Robert Gulpen och Stuart Hughes i Liverpool.

Guldet är 24 karat och platinum, med 7,2 karat diamanter med en totalvikt på 7 kg (!). Bilen har fungerande dörrar, styrning och öppningsbara huvar. Men vem ska leka med den?

Priset på 23.000.000 svenska kronor motiveras även av den två månader långa tillverkningsprocessen. Köparen får fotografier från bygget av bilen, en låda i aluminium och ett certifikat som intygar äktheten. Beväpnade vakter får köparen stå för.

Delad nyhet är dubbel glädje!