Trettio F1-legendarer inbjudna till Anderstorp

Ett unikt event kommer att genomföras på Anderstorp Raceway den 13-15 augusti 2010. Över trettio F1-legendarer från sent 60-tal till tidigt 90-tal är inbjudna att köra en tävling på den klassiska racingbanan som under 70-talet genomförde sex F1-tävlingar.

– Att åter få se de stora affischnamnen tävla mot varandra på Anderstorp Raceway är ett nytt stycke historia, säger grundaren Urban Stamming.

Det här kommer att bli en tävling där de bästa förarna genom tiderna möter varandra i likvärdiga bilar för att avgöra vem som är den snabbaste på banan. För att motivera dem till att ge sitt yttersta kommer vinnaren av tävlingen få en check på $250.000. Tävlingen kommer att genomföras över tre dagar, från fredag till söndag, där söndag blir den dag då allt avgörs. I samband med tävlingen kommer Anderstorp att fyllas av underhållning för gammal som ung. Sockervadd kommer att varvas med bensinångorna på banan och när röken lagt sig återstår minnena från en helg som har haft allt.

Under de tre dagar som eventet pågår räknar vi med att 40 000 besökare kommer att ha fullt upp med vårt program som innehåller motortävlingar, artister, uppvisningar, shower och nöjen som pågår från morgon till natt, berättar Stamming.

En stor del av biljettintäkterna går till SOS-Barnbyars projekt i Swaziland, södra Afrika. Pengarna kommer att gå till nybyggnation och drift av tre familjehus som blir ett tryggt hem för utsatta barn i generationer framöver.

– Att F1-legendarer från hela världen kommer till Anderstorp och kör till förmån för utsatta barn känns unikt. Det är något helt nytt för oss och det kommer att göra en stor skillnad på plats i Swaziland. Vi är mycket glada att få vara förmånstagare till detta initiativ från The Race Legends, säger generalsekreteraren Elisabet Andersson på SOS-Barnbyar Sverige.

Tävlingen kommer att sändas i både svensk och utländsk TV med stöd av en bred medieplan i kvälls –och motorpress. För att skapa ett intresse för eventet kommer The Race Legends att ställa ut på olika racingbanor, gallerior och på mässor. Närmaste utställning är på STCC finalen på Mantorp Park den 25-26 september.

– Eventet kommer att bli den största motortävlingen i Skandinavien 2010 eftersom vi lanserar eventet i god tid med starka samarbetspartners, säger Stamming.

Biljetter finns att köpa via The Race Legends biljettorganisation, BIG Travel, One Touch Travel, Horizon7 samt via onlinebokning på theracelegends.com.

Delad nyhet är dubbel glädje!