Porsches ankstjärt är tillbaka

Med 911 Sport Classic har Porsche tagit upp traditionen med specialserier som görs i mycket begränsade upplagor. Den nya klassikern kommer att tillverkas i endast 250 exemplar.

911 Sport Classic premiärvisas på Frankfurts bilsalong i september.
Den här mycket speciella modellen av 911 har utvecklats av Porsche Exclusive, Porsches specialavdelning för exklusiva customiserade versioner av de vanliga serietillverkade modellerna.

Den unika karaktären på den här mycket speciella 911:an märks vid första anblicken av det nyutvecklade välvda taket med sina dubbla förhöjningar. Bakifrån är det den fasta spoilern, ”ankstjärten”, som på den legendariska Carrera RS 2,7 från 1973, som är mest iögonfallande.

Karossen, med sin 44 mm bredare bakdel, byggs på Carrera S och framtill sitter en djup spoiler från SportDesign.

Motorn är Porsches nya sexylindriga 3,8 liters boxer med direktinsprutning. Tack vare ett nytt resonans-insugssystem utvecklar den 23 hk till och toppeffekten är nu 408 hk.

Växellådan är manuell med sex växlar. PCCB, Porsche Ceramic Composite Brakes, passar perfekt till den sportiga karaktären på den här exklusiva 911:an. PASM sportfjädring gör 911 Sport Classic 20 mm lägre och specialdesignade 19-tumsfälgar ingår i utrustningen.

Inredningen är mycket sofistikerad med material som är nya till och med för Porsche. Ett exempel är mittpartiet av framsätena och dörrsidorna som gjorts av ett material som består av tunna skinnremsor som vävts samman med garn.

Instrumentpanelen är klädd i naturfärgat skinn, Espresso Nature, som kontrasterar effektfullt mot den grå karossfärgen, Sport Classic Grey.

Försäljningen av Porsche 911 Sport Classic börjar i januari nästa år.

Delad nyhet är dubbel glädje!