Slutsåld superbil

Det är inte alla biltillverkare som har svårigheter att fylla orderböckerna. Brittiska tillverkarna av Caterham RS Levante har inte plats för fler beställningar!

Nu handlar det visserligen om bara åtta exemplar, men det är knappast en lättsåld lågprisprodukt. Drygt 115.000 brittiska pund kostar bilen, motsvarande cirka 1,5 miljoner kronor.

I våras lanserades bilen, den mest kraftfulla Caterhamen någonsin, handbyggd av RS Performance tillsammans med Caterham Cars. Motorn är byggd in-house, en drygt 500 hk 2,4 liter liten V8. Med en totalvikt på 500 kg blir det ett vikt/effektförhållande på 1.000 hästar per ton – nära dubbelt så mycket som Bugatti Veyron.

Med sina moderna och aggressiva linjer plockar den upp klassikern Super Seven i ny skepnad, men med dagens moderna hjälpmedel. I bilen finns både antisladdsystem och launch control. Vid köpet av bilen ingår en obligatorisk 2-dagars förarutbildning på bana.

Caterhams försäljningschef Andy Noble är inte förvånad över att bilen sålde slut så fort. Under de senaste 51 åren har Seven specialbyggts för folk som kräver det absolut yttersta av en gatracer, och med den här bilen tas Lotus grundare Colin Chapmans design till en ny nivå.

Parallellt med superbilen RS Levante säljs Superlight R500, vilken har gått åt som smör i solsken. Sommaren 2008 går till historien som en av de bästa för Caterham Cars, en liten glad aktör i en stor stökig värld. Det är bara att gratulera!

Spana in monstret i action!

Delad nyhet är dubbel glädje!