Fyrsitsigt från Lamborghini

Över fem meter lång, men bara 135 cm hög. Lamborghini Estoque är en bjässe med sportbilslinjer. Låt oss hoppas att konceptet blir verklighet!

Det här är en konceptbil som visas på Paris bilsalong just nu. Bilen är en sportsedan med fyra dörrar, en komfortabel GT-vagn med supersportprestanda.
Estoque är svärdet som matadoren använder, precis i linje med Lamborghinis vana att namnge efter tjurar eller tjurfäktning. Bilen är bara 1,35 meter hög, men rejält rymlig tack vare den långa hjulbasen. Den mäter hela 515 cm på längden, och maffiga 199 cm på bredden.

Fälgarna fram mäter hela 22 tum på höjden, bak är de nästan kopiöst stora 23 tum. Ser snyggt ut på showgolvet! Interiören är ett hav av luxuös nappaläder, med fyra separata stolar som duger både för sportig körning och långcruising. Självklart elektriskt inställbara i alla möjliga ledder.

Drivningen sker förstås på alla fyra hjulen. Motorn sitter fram, men så pass långt ifrån främre axeln att den ändå kallas mittmotor som på Murciélago och Gallardo. Vilken motor som skulle sitta i en produktionsmodell av Estoque är inte officiellt, det talas om allt från Gallardo LP560-4 V10-motorn till en hybrid V8-maskin eller topptrimmad turbodiesel. Det finns en hel del av den sistnämnda varan hos kollegan Audi i samma hus…

Delad nyhet är dubbel glädje!