Pagani Zonda Roadster världsdebuterar i Geneve

Superbilen som klår det mesta på gatan får nu en öppen version i Pagani Zonda Roadster, som kommer visas under bilsalongen i Geneve som öppnar den 6 mars.

Bilen handbyggs i blott 40 exemplar, och liksom tidigare har man lagt stor vikt vid säkerhet, något som är ovanligt när det handlar om supersportbilar. Det nyframtagna chassiet är byggt helt i kolfiber, vilket gör bilen otroligt stark. Buren kring föraren är byggd i kolfiber och blandmaterialet “krom-molybden-aluminium” som ska garantera maximal säkerhet vid en olycka.

Tokstark motor
Motorn som sitter bakom föraren är en specialtrimmad 7,3-litersmotor från Mercedes-Benz AMG. Den har alltså blivit 0,3 liter större sedan den täckta versionen av Zonda. Motorn levererar 555 hästkrafter och härliga 750 Nm. Hjul och fälgar består av 255/35/19 tum fram och bredare 345/35/19 bak. Det är Michelin som specialbyggt åt Pagani, för att ytterligare göra en helt unik skapelse av bilen. Köpa reservdelar på Biltema? Nej, det kan du glömma.

Det både smakar och kostar

Priset är som man kanske anar ganska högt, en gissning utifrån den täckta bilens pris är att notan hamnar kring 3,6 miljoner. Men då får man en bil som tack vare AMG-motor och 1.250 kg klarar 0-100 på 3,5 sekunder och toppar drygt 320 blås. Priset är betydligt över kommande Murcielago Roadster, vilket är en konkurrent i denna klass.

Mått på den täckta bilen
Längd: 4345 mm
Bredd: 2055 mm
Höjd: 1151 mm
Hjulbas: 2730 mm

Text: Bo Lundvang

Delad nyhet är dubbel glädje!