Jo – Miata fortsätter säljas hos Mazda-handlaren nästa år

Uppdaterad 11/11. Uppgifter om att Miata tas bort från sortimentet 2020 som Mazda-handlaren Auto-Mobil i Halmstad berättade genom ett inlägg från en medlem i Miata Club of Sweden stämmer inte enligt färsk information från Mazdas pressavdelning och Mest Motor, däremot stämmer det att fordonsskatten ökar – oklart hur mycket än så länge. 2020 slår EU:s nya regler in med full kraft mot bilindustrin, som beläggs med höga straffskatter om bilarna de säljer släpper ut mer än 95 gram koldioxid per kilometer. 

Det råder något av ett dämpat kaos hos bilhandlarna i landet som sedan länge fått försöka hantera de kommande hårdare reglerna. Ett resultat har blivit att många kunder som beställt hybridbilar eller andra med låga utsläpp fått bilarna stående i ”karantän”, med leverans och registrering först efter årsskiftet för att bilimportörens sammanlagda koldioxidutsläpp för 2020 ska bli lägre.

”Kunderna är vansinniga” berättar en säljare för sportbilen.se.

Skatten blir rejält mycket högre på många håll, där exempelvis en Audi A4 ökar från 4.282 till 7.398 kronor om året 2020. Auto Motor & Sport har en längre lista med jämförelsepriser på de ökade skatterna.

Delad nyhet är dubbel glädje!