Continental lanserar nytt sommardäck – UltraContact

Med nya UltraContact erbjuder Continental ett sommardäck med fokus på lång livslängd – ett slittåligt däck med låga bullernivåer och goda egenskaper på vått underlag. Gummiblandningen, kallad YellowChill, är uppdaterad och däckmönstret designat för att kombinera fler kilometer och maximal slittålighet med säkra köregenskaper och lågt rullmotstånd på bästa sätt. Fortsätt läsa “Continental lanserar nytt sommardäck – UltraContact”

Elbilens framgång ställer nya krav på bildäcken

Ökat fokus på lågt rullmotstånd, mindre däckljud och ökad slitstyrka är huvudteman när bilparken växlar från fossilt till el. Med elbilen följer behov av att däcken bidrar till att få ut så många kilometer som möjligt på varje laddning. Det innebär också att däcken behöver hantera högre vikter och vridmoment även för vanliga familjebilar. Fortsätt läsa “Elbilens framgång ställer nya krav på bildäcken”

V8-ljud ur en V6-diesel

Lyssna på Ferritas Soundbooster monterad på en V6-diesel i en Mercedes-Benz X-klass! Funkar tydligen på alla typer av bilar; bensin, diesel, hybrider och elbilar. Och kan låta som en fiskesnipa eller en V10 dessutom… 🙂