Sveriges första bil ska rulla igen – efter 124 år

Den första svensktillverkade bilen med förbränningsmotor körde sin premiärtur år 1898 och har stått stilla sedan dess. Nu får åkvagnen nytt liv med hjälp från entusiastgruppen Aros Motorveteraner. Den 1 juni varvas motorn upp för en provkörning i Museiparken, med mål att få den legendariska museiklenoden att rulla minst tio meter för egen maskin. Fortsätt läsa “Sveriges första bil ska rulla igen – efter 124 år”

Var fjärde mopedbil är inblandad i en olycka

Antalet skador på mopedbilar är fortsatt hög, visar den senaste statistiken från If. Var fjärde mopedbil som är försäkrad hos If anmäldes skadad under 2021. Det vanligaste är vagnskador till följd av att man kör av vägen eller krockar med annat fordon, men det förekommer även allvarliga krockar med personskador. Ifs motorexpert Johan Granholm varnar för mopedbilarnas bristfälliga krocksäkerhet och uppmanar fler föräldrar att ta ansvar för ungdomars trafiksäkerhet. Fortsätt läsa “Var fjärde mopedbil är inblandad i en olycka”

Grattis Christian von Koenigsegg till Näringslivsmedaljen 2022!

Christian von Koenigsegg tilldelas idag Näringslivsmedaljen för sitt framgångsrika företagande inom ett smalt segment.
– Smickrande och hedrande, och något jag inte trodde skulle hända när jag satte igång, säger medaljören Christian von Koenigsegg. Så länge jag kan komma ihåg har jag velat bygga sportbilar, jag och företaget är verkligen ett levande exempel på att man kan gör lite vad som helst bara man brinner för det.

Se filmen här under! Fortsätt läsa “Grattis Christian von Koenigsegg till Näringslivsmedaljen 2022!”

Läskigt: Aston Martin Valkyrie på regnvåt bana

11.000 varv ur Cosworth-maskinen och dyngsurt underlag. Inte optimala förutsättningar, men föraren verkar kunna det här! 6,5-liters V12 på 1.000 hk vid 11.100 varv… Dessutom kittad med en Rimac-elmotor av mindre format som ger en sammanlagd effekt om 1.160 hk och 900 Nm vid 6.000 varv.