Site icon www.sportbilen.se

Det här är världens dyraste Ferrari

På en auktion hos Sothebys har den enda Ferrari GTO 1962 som tävlats med av Scuderia Ferrari hittat en ny ägare för imponerande 560 miljoner svenska kronor. Detta gör den till den dyraste Ferrari som någonsin sålts på auktion.

Denna exklusiva Ferrari GTO 1962 tävlade för Scuderia Ferrari och har en imponerande historik. Redan på Nürburgrings 1 000 km lopp 1962 säkrade den en klassvinst och en andraplats totalt. Förarparen Mike Parkes och Lorenzo Bandini körde bilen för Scuderia Ferrari under 1962 års 24-timmarslopp i Le Mans, den säkrade också en andraplats i Sicilianska Hillclimb Championship 1965. Tidigare ägd av en ordförande för Ferrari Club of America, har den belönats med FCS Platinum Award och Coppa Bella Macchina vid Cavallino Classic. Den tog även en andraplats i GTO-klassen vid Pebble Beach Concours d’Elegance 2011 och fick utmärkelsen Best of Show vid Amelia Island Concours d’Elegance.

Auktionen markerar en ny milstolpe för samlare och entusiaster världen över, och det är tydligt att värdet på dessa klassiska Ferrari-bilar fortsätter att öka.

Exit mobile version