Site icon www.sportbilen.se

Volvo EX30 Cross Country visas i Göteborg

Volvo EX30 Cross Country Exterior

Den 1-3 december kommer Volvos tre nya efterlängtade elbilar för första gången att visas för svensk publik. EX90, EX30 och EX30 Cross Country får som sig bör premiär i Volvos hemstad Göteborg på elbilsmässan eCarExpo.

Nu tar Volvos elbilsomställning fart på allvar och under det senaste året har man presenterat tre helt nya modeller på nya plattformar. Nu är det äntligen dags för alla de tre modellerna att visas upp inför publik och det sker på eCarExpo i Göteborg den 1 – 3 december.

– Det är verkligen roligt att Volvo väljer eCarExpo på hemmaplan för dessa stora premiärer, säger Anna Fägersten som är marknadschef på mässarrangören eLife Nordic AB.

– Göteborgs position som bilstad är starkare än någonsin och både Volvo, Polestar, Zeekr och Geely-koncernen som helhet har utvecklingsavdelningar här. Dessutom håller hela Västra Götalandsregionen på att bli ett nav i elektrifieringen.

Volvo EX90

Den 7-sitsiga suvmodellen EX90 visades för press och media redan förra året och blev en verklig snackis. Den fullvuxna bilen är fullmatad med teknik och går att beställa redan nu, men den har inte kunnat ses på riktigt. eCarExpo blir första gången allmänheten kommer att kunna ta del av Volvos eldrivna flaggskepp på en mässa.

Kompakta suven EX30 bedöms av många kunna bli en verklig bästsäljare i Sverige och nyfikenheten här är enorm. Inte minst då den har en mycket aggressiv prissättning som gör att det blir möjligt för nya målgrupper att köra en eldriven Volvo. Bilen har redan haft säljstart men nu kan den för första gången ses i verkligheten.

Den tredje premiären är EX30 Cross Country som släpps först nästa år. Den bygger vidare på Volvos tradition av att ta fram lite mer ”utelivsanpassade” versioner av sina bilar. Men här upplevs skillnaden mot den ”vanliga” modellen större än i de flesta tidigare fall. Högre markfrigång, svarta plastdetaljer för att bättre hantera närkontakt med träd och stenar, terrängdäck och takräcke borgar för att detta kommer att bli en mycket fotograferad bil på eCarExpo.

eCarExpo i Göteborg går av stapeln på Svenska Mässan den 1-3 december. Här möts elbilar, laddningslösningar och solenergi på ett och samma ställe. Dessutom hålls ett stort antal seminarier och det går att provköra elbilar från olika tillverkare på ett och samma ställe.

Källa: eCarExpo

Exit mobile version