Site icon www.sportbilen.se

70 elbilar kan provköras i Köpenhamn i helgen

På fredag öppnar dörrarna till Europas största elbilsmässa. Inne i Bella Center står 24 bilmärken redo med 75 elbilar, och utanför mässcentret väntar 70 bilar från 38 olika modeller för provkörning av allmänheten.

En stor utställning med elbilar och laddning, ett spännande scenprogram med användbar information och obegränsade provkörningsmöjligheter för publiken. Detta är konceptet för elbilsmässan eCarExpo, som äger rum på Bella Center den 27-29 oktober.

I år har eCarExpo vuxit och blivit Europas största dedikerade mässa för elbilar, vilket bland annat återspeglas i det rekordantal elbilar som är tillgängliga för provkörning. Hela 70 eldrivna bilar från 38 olika modeller står uppradade och laddade, redo för allmänheten att prova. Detta kallas eDriveExpo av elbilsmässan.

“Det smarta med eDriveExpo är att man på samma dag kan prova olika elbilar och få en uppfattning om vad man egentligen behöver, och självklart kan man också jämföra specifika bilar man har i åtanke. Allt detta är mycket mer tidskrävande om man måste åka från bilhandlare till bilhandlare för att göra det,” säger Camilla Messer Thomsen, landschef för eCarExpo Danmark.

Till exempel kan man provköra både den uppgraderade Tesla Model 3 och den nya BYD Seal, där den senare till och med har dansk premiär på eCarExpo. Samma sak gäller för elbilen 001, som det nya elbilmärket Zeekr erbjuder besökarna att provköra.

Bland alla spännande elbilar som finns för provkörning kommer många förmodligen vara nyfikna på att sätta sig bakom ratten på Fisker Ocean eller den snabba MG4 Xpower. Och om man vill testa vad danska motorjournalister tycker om, finns det också möjlighet till det. Man kan nämligen också provköra tre av elbilarna som är finalisterna för “Årets Bil 2024”, nämligen XPENG G9, Hyundai Kona Electric och BYD Dolphin.

Här är alla bilmodeller som kan provköras:

Exit mobile version