Site icon www.sportbilen.se

Tesla Cybertruck har börjat rulla av bandet

Slår man upp ordet “kantig” i ordboken brukade det stå Volvo där, det är nu ersatt av “Tesla Cybertruck”. Med former som bara en sann moder kan älska – gilla det eller ej, nu börjar de rulla ut från fabriken i Texas! Men du behöver inte oroa dig för att den ska komma till Sverige och EU över huvud taget, åtminstone inte i just det här utförandet.

0-100 på 3 sekunder och räckvidd på 80 km, och byggd som en pansarvagn med “överlägsen styrka och hållbarhet”. Men det gäller att vara snäll mot de som råkar hamna i vägen också, där är det ett litet problem för Cybertruck inför en EU-import. Det har pratats om att de ska byggas en speciell version i något mindre format för EU, men där finns inga slutliga svar ännu.

Den bil som nu rullat av bandet tre år efter bilen först visades upp är en tidig version av det som kommer ut på gatan. Riktig serieproduktion drar igång 2024 och Elon Musk gissar att man hamnar på 250-500 000 exemplar om året. Det finns redan ett flertal konkurrenter i segmentet elektriska pickuper med Rivian R1T, Ford F-150 Lightning (som finns i några ex i Sverige), Chevrolet Silverado EV, Hummer EV med flera.

Läs mer om monsterpickupen på Teslas sida!

Exit mobile version