Passat Alltrack: Förväntad storsäljare prissatt och beställningsbar   
2012-01-24 kl. 09:05 Visningar: 4188

Passat Alltrack: Förväntad storsäljare prissatt och beställningsbar
I vår lanseras Volkswagen Passat Alltrack – en modell som erbjuder fyrhjulsdrift och DSG-växellåda som standard kombinerat med högre markfrigång och ny offroad-design. Nyheten förväntas möta stort intresse på den svenska marknaden, där Volkswagen haft stora framgångar med sina 4MOTION-modeller. Svensk premiär äger rum i påsk men bilen är prissatt och går att beställa redan nu.

    
Jämfört med ”vanliga” Passat Variant har Passat Alltrack nya stötfångare i offroad-design, liksom breddade skärmar och trösklar. Den större rampvinkeln, det vill säga sluttningsvinkeln fram och bak, gör tillsammans med fyrhjulsdrift och den högre markfrigången Passat Alltrack till ett utmärkt alternativ för människor med en aktiv livsstil och som kanske drar häst- eller båtsläp.

Alltrack hade världspremiär vid bilsalongen i Tokyo i december och lanseras i Sverige vid månadsskiftet mars/april 2012.
– Passat Alltrack är som klippt och skuren för den svenska marknaden. Under de senaste åren har vi sålt allt fler fyrhjulsdrivna versioner av våra modeller och Alltrack kommer utan tvekan att bli ett viktigt tillskott och en förväntad volymbil i vårt modellutbud, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.
– Vi räknar med ett mycket stort intresse för Passat Alltrack och av den anledningen har vi tagit höjd i produktion för att möta efterfrågan, fortsätter Sten Forsberg.

Två motoralternativ
Passat Alltrack erbjuds med två motoralternativ på den svenska marknaden: en turboladdad och direktinsprutad bensinmotor (TSI) på 211 hk och en turbodiesel (TDI), även den direktinsprutad, med en effekt på 170 hk. Båda alternativen är som standard utrustade med 4MOTION fyrhjulsdrift (Haldex) liksom med den innovativa DSG-växellådan med dubbla kopplingar.
Hur effektiva motorerna till Passat Alltrack är tillsammans med det innovativa 4MOTION-systemet visas inte minst av TDI-motorn där förbrukningen ligger på endast 5,9 l/100 km (155 g CO2/km).

Rekommenderade cirkapriser i Sverige

TSI 211 DSG 4Motion: från 309 900 kronor
TDI 170 DSG 4Motion: från 325 900 kronor

Standardutrustning
Passat Alltrack baseras utrustningsmässigt på Passat GT. Utöver fyrhjulsdrift och DSG är följande exempel på den rika standardutrustningsnivån:

Offroad-läge
Förstärkt fjädring med 30 mm höjt komfortavstämt chassi
Stötfångare i offroad-design, bikakemönstrad nederdel fram
Hasplåtar fram och bak med rostfri look
Dimstrålkastare fram, inramade av matt krom
Skärmbreddare och tröskelpartier i Alltrack-design
Dubbla kromade utblås
Takreling i silver, fönsterlister, backspegelhus och kylargrill i matt krom.
Nya 17” lättmetallfälgen ”Valley” (däck: 225 50 R 17)
Alltrack-emblem i grill, på bakluckan och interiört på förvaringsfacket framför växelväljaren
Komfortstolar med klädsel ”Zabriskie” i tyg och inlägg av Alcantara
Instegslister i rostfritt stål med Alltrack-text
Färddator med Alltrack startvy
Dekorpanel Titan Silver
Pedaler med aluminiumlook
Climatronic; helautomatisk tvåzons klimatanläggning
Hill Descent Control, aktiveras via en OFFROAD-knapp
ABS Plus som förkortar bromssträckan vid inbromsning på löst underlag
Däcktryckskontroll
Stöldskyddslarm

Utrustningspaket
Till Passat Alltrack erbjuds ett flertal förmånliga utrustningspaket:

Premiumpaket – 17 900 kronor

Bi-xenonstrålkastare med LED-varselljus och LED-belysta bakljus
Dynamiskt kurvljus
Parkeringssensorer fram och bak
Läderklädsel Nappa med sportstolar fram

Dragpaket – 10 900 kronor

Dragkrok, delelektriskt utfällbar
Radio RCD 510 med integrerad CD-växlare och pekskärm
Backkamera Rear Assist
Lastrumsmatta och lastrumsväska från Volkswagen Tillbehör

Förarassistanspaket – 12 500 kronor

Adaptiv farthållare med distansradar och City Emergency Brake
Side Assist
Lane Assist
Sidokrockkuddar bak och bältespåminnare/indikering på samtliga platser

Exclusivepaket – 11 500 kronor

Keyless Access
Dekorpanel, krompaket interiört i handtag, elhissknappar med mera. Tre val: Aluminium, Zebrano eller Valnöt
Ambientepaket med LED-belyst golvutrymme fram, instegs-/varningsbelysning samt LED-lister i underkant av dekorpanelerna
Öppnings- och stängningsassistans för bagageluckan
Färddator Premium
Eluppvärmda ytterplatser bak

Tillval
Bland de många tillvalen kan nämnas:

Parkeringsvärmare, fjärrstyrd – 9 900 kronor
Mobiltelefonförberedelse – 2 400 kronor
Dynamic Chassis Control – 15 500 kronor
18" lättmetallfälgar ”Canyon” – 5 200 kronor

Måttdetaljer
Med sin längd på 4 771 mm, är Passat Alltrack exakt lika lång som Passat Variant. Trots skärmbreddarna är bredden densamma – 1 820 mm. En jämförelse av de mått som är av betydelse för tuffare förhållanden visar att jämfört med Passat Variant har markfrigången ökats från 135 till 165 mm. Den främre sluttningsvinkeln har utökats från 13,5° till 16° och den bakre från 11,9° till 13,6°. Rampvinkeln har höjts från 9,5 till 12,8 grader.

Offroad-läge
Offroad-läget känns igen från Tiguan Track & Field och Touareg. Med Passat Alltrack har Volkswagen nu för första gången försett en vanlig personbil med detta multifunktionella system (reglerområde upp till max. 30 km/h). Föraren aktiverar läget med ett enkelt tryck på Offroad-knappen på mittkonsolen. En LED-symbol i instrumentpanelen indikerar att systemet är aktiverat. Framförallt är det inställningarna för säkerhets- och förarhjälpsystemen liksom styrningen av DSG-växellådan som modifierats:

Säkerhetssystem: De låsningsfria bromsarna (ABS) karakteriseras av högre tröskel för reglerområdet – på löst underlag, som till exempel grus, bildas en kil framför däcken för att sänka hastigheten ännu effektivare. Samtidigt reagerar den elektroniska differentialspärren (EDS) snabbare för att förhindra att de enskilda hjulen slirar. Antispinnsystemet (ASR) är avstämt på motsvarande sätt.

Förarhjälpsystem: Utförskörningshjälpen Hill Descent Control aktiveras automatiskt om lutningsvinkeln är större än tio grader, och bromsar in Passat Alltrack. Även hjälpen för start i backe (Auto hold) aktiveras. Samtidigt kopplas den adaptiva farthållaren ”ACC” (tillval) och Front Assists funktioner ur.

DSG-växellåda med dubbla kopplingar: En flackare gaspedalskarakteristik hos Offroad läget gör det enklare att dosera motoreffekten när man kör under svårare förhållanden. Samtidigt förskjuts växlingspunkterna uppåt och ger på så sätt automatiskt föraren ett högre motorvarvtal, och därigenom en högre effekt, att arbeta med. Om växelväljaren till DSG-växellådan läggs i läget manuellt, växlar den inte längre upp automatiskt. Även start/stopp-systemet kopplas ur.

4MOTION fyrhjulsdrift
I Sverige levereras Passat Alltrack med 4MOTION fyrhjulsdrift (Haldex) som standard. Normalt är det framaxeln som är den primära drivaxeln – endast 10 procent av motorns drivkraft läggs ut på bakhjulen vid körning på bra underlag. Detta sparar bränsle under goda vägförhållanden.
Bakaxeldrivningen aktiveras steglöst – beroende på underlaget och de aktuella körförhållandena. Det här görs via en elektrohydraulisk fyrhjulskoppling av Haldextyp. Fördelarna med elektroniken är att det inte behövs några varvtalsskillnader mellan framaxeln och bakaxeln för att aktivera fyrhjulskopplingen eftersom trycket byggs upp av en eldriven pump.

Säkerhetsutrustning
Passat Alltrack är utrustad med bland annat sex krockkuddar, varselljus och ett elektroniskt stabiliseringsprogram (ESP). Till övrig standardutrustning hör trötthetsvarnare och släpvagnsstabilisering med motstyrningsstöd, integrerat i ESP-systemet. Om föraren parkerar sin Passat och lossar säkerhetsbältet innan motorn stängs av, aktiveras den elektroniska parkeringsbromsen automatiskt och förhindrar på så sätt att bilen börjar rulla. Förutom standardmonterade ISOFIX-fästen för passande bilbarnstolar, kan Passat Alltrack även beställas med två integrerade bilbarnstolar (på ytterplatserna i baksätet).
Andra viktiga innovationer för säkerheten är:

Trötthetsvarnare: Det här systemet känner av om föraren tappar koncentrationen och varnar då med en fem sekunder lång ljudsignal och ett varningsmeddelande på instrumentinsatsen om att det är dags för föraren att stanna och ta en liten paus. Om föraren inte tar en paus inom de närmaste 15 minuterna, upprepas varningen en gång.
Så här fungerar det: I början av varje resa analyserar systemet hur föraren kör bilen. Under färd utvärderar sedan systemet hela tiden olika parametrar som till exempel rattutslaget, accelerationen och hur pedalerna används. Om de övervakade parametrarna skiljer sig från den körkarakteristik som registrerades i början av resan, slår systemet larm. Oberoende av denna övervakning, påminner systemet (när det är aktiverat) också föraren om att det är dags att ta en paus efter 4 timmars konstant körning.

Park Assist, den andra generationen: I motsats till den första generationen av systemet, som endast stödde parallellparkering, kan det nya systemet även assistera föraren vid parkering i parkeringsfickor som är placerade i rät vinkel mot körbanan. Systemet kan aktiveras i hastigheter upp till 40 km/h via en knapp på mittkonsolen. Med hjälp av blinkersen indikerar föraren vilken sida av vägen bilen ska parkeras på. Så snart Park Assist med hjälp av sina ultraljudssensorer har hittat en tillräckligt stor parkeringslucka, kan föraren få hjälp med att parkera bilen. Föraren lägger i backen och behöver sedan bara gasa och bromsa – Alltrack sköter styrningen av bilen. Föraren får hjälp av ljud- och ljussignaler (visuellt i färddatordisplayen).
Under parkeringsmanövern sänker Park Assist hastigheten till 7 km/h. För första gången kan detta system nu även bromsa bilen om en sammanstötning skulle vara på väg att inträffa. Naturligtvis är det fortfarande föraren som bär ansvar för att bilen bromsas eftersom den nya bromsfunktionen i Park Assist inte kan garantera att skador förhindras i alla situationer.

Däcktryckskontroll: Däcktryckskontrollen använder sig av ABS-systemets hjulvarvtalsgivare. När lufttrycket avtar i ett däck minskas däcksradien på hjulet varför detta roterar snabbare vid en given hastighet. Det är denna rotationsskillnad som systemet känner av. Alltrack uppmärksammar sin förare på detta med hjälp av en speciell varningslampa.

Praktiska finesser
Till den invändiga standardutrustningen hör bland annat komfortstolar med klädsel ”Zabriskie” i tyg med inlägg av Alcantara, flera förvaringsfack, en analog klocka på instrumentpanelen, tvåzons klimatanläggning, elektromekanisk servostyrning med hastighetsberoende reglering, elektriska fönsterhissar fram och bak, yttertemperaturmätare och elektronisk parkeringsbroms med AutoHold-funktion. Komfortsätena fram är försedda med förvaringsfickor på baksidan av ryggstöden, svankstöd och elektrisk inställning av ryggstödet (på förarsidan). Läderklädd multifunktionsratt, läderklädd växelspaksknopp, stöldskyddslarm och extra tygmattor hör också till standardutrustningen. Radio/CD-systemet ”RCD 310” (med dubbla mottagare, mp3-stöd, en förstärkare på 4 x 20 Watt och AUX-IN multimediaingång), automatiskt varselljus, automatiskt avbländande backspegel, säkerhetsoptimerade nackskydd som även kan justeras i längdled, samt en regnsensor kompletterar standardutrustningen.

Delelektriskt utfällbar dragkrok: Ett viktigt tillval till Alltrack är den utfällbara dragkroken. Med hjälp av en knapp som sitter placerad på sidan i lastutrymmet kan dragkroken lossas från sitt låsta läge. Därefter kan den enkelt fästas i rätt läge med ett enkelt tryck med foten. Dragkroken är konstruerad för laster på upp till 2,2 ton. Dragkroken ingår också i det förmånliga Dragpaketet.

Flexibelt lastutrymme: Med last upp till sidorutornas nederkant är lastvolymen i Passat Alltrack 603 liter. Med fäll baksäte, lastad upp till taket, inklusive det 90 liter stora utrymmet under golvet, uppgår lastutrymmet i Alltrack till hela 1 731 liter. Det standardmonterade lastnätet kan fästas bakom framsätena eller bakom baksätet för att förhindra att lättare last når passagerarutrymmet vid inbromsning.
Passat Alltrack har dessutom en lastförmåga på närmare 600 kg beroende på utförande. Fler data om lastutrymmet i Alltrack: 72 cm hög lastöppning, 83 cm till tak invändigt, 100 cm mellan hjulhusen. Max. bredd i lastutrymmet: 130 cm. Med nedfällda ryggstöd bak är lastgolvet i Passat Alltrack minst 194 cm långt.

Variabelt lastgolv: Det urtagbara lastgolvet (tillval) kan steglöst skjutas framåt/bakåt i lastutrymmet. Det här gör det enklare att lasta tunga saker omedelbart bakom baksätet. Lastgolvet kan belastas med upp till 100 kg och är lätt att ta ur med ett enkelt handgrepp.

Fjärrfällning av ryggstödet bak: Lika praktisk är fjärrfällningen av ryggstödet bak. Med hjälp av spakar placerade på respektive sida i lastutrymmet är det enkelt att lossa spärren till vänster eller höger sektion av det delade baksätet (1/3 respektive 2/3) så att den/de kan fällas framåt utan några andra handgrepp.

FAKTA PASSAT ALLTRACK

Svensk premiär: månadsskiftet mars/april, 2012
Motoralternativ: TSI 211 DSG 4Motion och TDI 170 DSG 4Motion
Förbrukning TDI 170: 5,9 l/100 km, blandad körning
CO2-utsläpp TDI 170: 155 g/km
Förbrukning TSI 211: 8,5 l/100 km, blandad körning
CO2-utsläpp TSI 211: 199 g/km
Längd/bredd/höjd: 477/182/155 cm
Axelavstånd: 271 cm
Spårvidd: 155,2 cm fram, 155,1 cm bak
Markfrigång: 165 mm
Bagage: 603 liter
0-100 km/h: 7,8 sekunder för TSI 211, 8,9 sekunder för TDI 170
Maximal släpvagnsvikt: 2 000
Tjänstevikt: 1 707-1725
Totalvikt: 2 270 - 2 300
 Filmlänkar   
27/04  Fixa bucklan i dörren - med en dildo
24/04  1.439 hk Huracán Twinturbo kör 8,592 sek/268,4 km/h
21/04  Biffig Mustang kör rätt in i väggen under uppvärmningsvarv
20/04  MB-förare får en läxa i hur man parkerar!
20/04  Åh nej - Ferrari kraschar med Lamborghini i blötan!
18/04  Morgan blir påkörd bakifrån
10/04  RX8-ricer försöker sladda snyggt
07/04  Ballt: F-18 Fighter Jet startar på finsk motorväg
07/04  Rånare spränger värdetransportbils dörrar i rusningstrafiken
04/04  Aj fanken - BMW M3 kör med rumpan in i räcket
04/04  69-åring tacklade MC - får 15 års fängelse
21/03  BMW-förare svinar satan i trafiken
20/03  Polisen gillar inte högljudd E 63 AMG
15/03  Rolls-Royce Ghost på strippen!
15/03  Honda S2000-ägare gör en Mustang - det var väl onödigt!
14/03  Mustang showar - kraschar i Lamborghinis staket
10/03  Åkrädd kartläsare – ren och skär humor!
10/03  A-traktorbygge - från 945 till 740!
01/03  Försäkringsbolaget fick nys om kraschfilmen
28/02  Här är världens snabbaste Honda S2000
28/02  18-åringar ska inte ha Gallardo
27/02  Men vad fanken: Ferrari 488 med korkad förare!
25/02  Stora problem när sänkta bilar möter låga hinder
23/02  Så här förhindrar man en road rage
23/02  De fem bästa Porsche-ljuden
23/02  Superbilsgarage med både bilar och vita tigrar
22/02  Entusiastiskt test av 604-hästars E63S
22/02  Livet är som ett dataspel med Huracán genom natten
21/02  Indisk mobb kastar sten på Aventador och 458
17/02  Månadens motorsport-fails
16/02  Läskigt som sjutton i skogen
15/02  Trumps entourage har hög säkerhet - minst sagt
14/02  Aston Martin Vantage Roadster showar - och kraschar med hus
13/02  Sladda i snö med nya Lamborghini ser kul ut
13/02  McLaren-kraschen kostade 1,1 miljoner
06/02  Bogserlina i London-trafiken får folk att ramla
06/02  Pippigul R8 V10 Plus bärgas från en å
31/01  Dyrt värre: Jon Olssons gamla Murciélago kraschad
31/01  Filmar en Pagani Zonda F - krockar med den
24/01  Elefant röjer på en indisk festival - stångar Tuktuks
Tusentals filmer i arkivet!
 Bilvärlden är galen!   
Visa fler galna bilder »
 Kommentarer   

Inga kommentarer n...


Skriv kommentar:
Namn: E-mail:
Kommentar:

9 + 5 = (Spam-koll)

OBS! Ditt IP-nummer registreras.
Läs mer om kommentarsmöjligheterna
 Bilvärlden är galen!   
Visa fler galna bilder »
 Undersökning   
Går du omvägar för att kolla på snygga fälgar?

Jajamensan
Det händer
Nej!

 Från forumet   
[08:30] ZIL 117 Hot Rod Nisse
[08:29] Beijing CB4 limousine för Race ! Hot Rod Nisse
[10:58] Allmänt/offtopic- tråden! Mr. PinkDrifter
[12:08] Honda CR-Z chargerviper
[15:16] Detta köpte jag precis - Tråden! Robe
 Sportbilen-reklam   
 Senaste bildgallerierna!   
»  Porsche Panamera GrandGT Techart
18 bilder
»  Mercedes Concept A 2017
10 bilder
»  BMW M4 CS
41 bilder
»  Porsche 991 Turbo S Stinger GTR
20 bilder
»  Chevrolet Camaro Exorcist 1.000 hk
7 bilder
»  Nissan GT-R Track Edition 2017
17 bilder
»  Porsche Panamera Sport Turismo 2018
21 bilder
»  Ferrari F50, Mike Tysons
23 bilder
»  Pagani Huayra Roadster
25 bilder
»  Bugatti-fabriken inifrån
24 bilder
»  MB E 63 S AMG kombi
19 bilder
»  Stockholm Lifestyle Motor Show 2017
136 bilder

Se fler bilder här! Annonser   
LeoVegas Sports - Årets sporthändelse i mobilen! Besök vår hemsida att ta del av våra exklusiva bonus erbjudanden!

BilDelarOnline24.se
www.ReservDELAR24.Se


 Bilmärken A-Ö   
Hitta allt om DITT märke!
 Sök   
Sök på sportbilen: