Världspremiär i september: BMW M3 Touring!

BMW bekräftar nu att de M3 Touring i en femdörrars högpresterande bilprototyp, kommer att provköras i närheten av utvecklingscentret i Garching nära München, följt av tester på bana, förstås på Nordschleife, Nürburgring.

Vad sägs om ett extra stort och flexibelt bagageutrymme i en högpresterande sportbil? Det som för närvarande är en retorisk fråga kommer snart att bli ett konkret erbjudande. Bara några veckor före världspremiären av den helt nya BMW M3 Sedan, kommer allt fler tecken på mångfalden i utbudet av BMW M-bilar. Tillsammans med den helt nya BMW M4 Coupe kommer den nya BMW M3 Sedan ha sin världspremiär i september 2020. Det är inte heller någon hemlighet att den nya upplagan av BMW M4 Convertible kommer att lanseras nästa år. Dock kommer uppmärksamma observatörer att kunna få en glimt av prototypen av en ny högpresterande bil. I Garching nära München, basen för BMW M GmbH, utförs arbetet med ytterligare en drömmodell: För första gången i BMW M GmbHs historia kommer modellserien att kompletteras med en BMW M3 Touring.

M-specifik prestanda i kombination med en utökning av tillgängligt utrymme och den smarta funktionaliteten i en Touring-modell – detta var tidigare uteslutande reserverat för BMW M5. Både i sin andra generation 1992 och i sin fjärde 2007, åtföljdes den högpresterande affärssedanen av en Touring-modell. Det här är inte första gången både M-ägarna och utvecklarna på BMW M GmbH har fascinerats av idén att överföra detta fordonskoncept till BMW M3. För exakt 20 år sedan lanserades en motsvarande prototyp baserad på den tredje generationen av BMW M3. Målet var då att bevisa att den höga flexibiliteten och sömlösa integrationen av högpresterande sportbilar med specifika karossfunktioner kunde föras in i tillverkningen av BMW M3. I sjätte generationen av BMW M3 kommer den inte att sluta med bara teoretiska överväganden och produkttekniska testserier.

Den 6-cylindriga M TwinPower turbomotorn har finjusterats. 5 dörrar och ett mycket flexibelt bagageutrymme är exakt vad fansen länge väntat på. Som den fjärde modellvarianten uppfyller BMW M3 Touring önskningarna för alla som vill ta det M-specifika samspelet mellan racinginriktad prestanda och vardagens lämplighet till det extrema.

Vidare spekulationer om motor och prestanda kommer säkert att komma. Men breda axlar, iögonfallande stora främre luftintag och fyra avgasrör bakifrån lämnas inget tvivel om att det ikoniska DNAet från M-serien kommer att vara fullt märkbart trots bilens nya karossdesign.

Den första BMW M3 Touring är fortfarande i ett tidigt skede av sin cirka tvååriga utvecklingsprocess. Precis som för andra BMW M-sportbilar, gäller följande även för BMW M3 Touring: När prototypen har fått klarsignal för provkörningar på allmänna vägar, betyder det att det avgörande steget mot lansering har tagits. Och det är inte bara kring Garching bilen kommer att ses regelbundet. Som med alla andra BMW M-modeller kommer den intensiva testning och avstämningsprocessen för BMW M3 Touring att äga rum på Nordschleife, eftersom den första BMW M3 Touring trots allt är först och främst en BMW M3.

Källa: BMW

Delad nyhet är dubbel glädje!