Vår gamla pressbil – snyggare än någonsin

Sportbilen.se hade förmånen att låna en flång ny Audi RS 6 Sedan när det stod 2003 på kalendern. Nu har bilens nuvarande ägare hört av sig och vill visa hur snälla åren har varit mot den. Men det har inte blivit så av sig själv!

”Den kraft som bilen besitter överstiger det mesta som rullar” skrev vi för 17 år sedan, efter att ha fått plantera stålet i en sleeper av stora mått. Bilen som lånades ut till svenska motorpressen imponerade på alla, även M5-fantasten Gustav Träff som vi mötte på en raksträcka utanför Eskilstuna. Hans M5 E39 hade förstås inte en suck från stillastående, även om den också gärna toppade mitt emellan 200 och 300 utan knorr. Vilken fantastisk körmaskin!

Pressbilar är kända att gå hårt, men det finns för de flesta ett liv efter att journalisterna gjort sitt. Den här hade turen att efter en tid hamna hos Joakim som tidigare arbetat åt Audi. Han har lagt i runda slängar 5.000 timmars arbete under en femårsperiod på att lyfta den till nivåer som den förmodligen inte hade ens som ny. Nuvarande ägaren som köpte den i mars menar att han aldrig kommer sälja bilen som är i mint condition. En drömbil som gått i uppfyllelse!
– Den är omlackad och allt är genomgånget. Motor, låda, framvagn, bussningar. Han var så mån om bilen att frugan aldrig ens fick sitta i den eftersom det kunde finnas en risk att den blev repig då, berättar han och skrattar.

Bland de lyfta detaljerna kan nämnas bromsoken som från fabrik kommer med emblemet RS som klisterlappar – nu är de istället lasergraverade för att inte nötas bort. Ratt och växelspak har klätts om av ett företag i Polen, och kupén är försedd med nya RS-mattor.

En ovanligt frisk C5 RS 6 som förhoppningsvis fortsätter skänka både körglädje och visuell njutning i många år till. Nu – bilder!

Här kan du läsa den 17 år gamla provkörningen av då nya Audi RS 6 Sedan!

Delad nyhet är dubbel glädje!