Sony har just visat en elbil: Vision-S

Nuförtiden kan tydligen vem som helst ge sig in i bilindustrin – under pågående CES-mässa för elektronikbranschen överraskade Sony med en konceptbil. Förmodligen mer ett showcase i tekniken som Sony kan än ett riktigt försök att bygga bil. 33 sensorer på bilen inklusive ett antal högpresterande CMOS-bildsensorer och radarteknik tillåter bilen att vara självkörande. En mängd infotainment-skärmar inuti visar vad företaget klarar av att tillverka, det finns också livesända bilder från kameran på vingen bak. 360-ljud kallar man det som dånar från alla håll samtidigt, det finns högtalare inbyggda i sätena. Batterikraften i bilen är på 200 kW och 0-100 ska ta 4,8 sekunder och 239 km/h är toppfarten. Magna tros ha stått för bottenplattan och involverade i projektet är även Continental, NVIDIA och Qualcomm.

Delad nyhet är dubbel glädje!