McLaren P1 GTR ombyggd för gatbruk – din för en spottstyver!

McLaren snickrade ihop 58 exemplar av McLaren P1 GTR för strikt banracingbruk och ett antal av dem har därefter modifierats för att få köras legalt även på allmän väg. Det här är en av dem – och den är till salu!

3,8-liters V8 med dubbelturbo plus en elektrisk motor på det. En ”vanlig” McLaren P1 lämnar 903 hk medan GTR-versionen är vässad till 986. 0-100 går på en bra bit under 3 sekunder och toppfarten är 362 km/h.

För att kunna köras på allmän väg har detta monster genomgått en rad förändringar med hjälp av brittiska företaget Lanzante Motorsport. Man har bland annat fått montera handbroms, katalysatorer på avgassystemet, höja bilen och sätta på nåt vettigare än slicks.

Det är McLaren London som nu har chassienummer 18 av GTR till salu,  och nummer 28 som modifierats för gatan. Och den är inte gratis. De begär tre miljoner pund eller 37 miljoner svenska riksdaler för underverket. Behöver du kolla vad försäkring och skatt kostar har du inte råd! Nypris var 23 miljoner för några år sen…

Fler bilder: (film underst)

Här är en annan gatlegal P1 GTR – provkörd på Autobahn och med massor av kul info om GTR:

McLaren P1 i matt kolfiber

20 minuter om McLaren 720S

McLaren Senna GTR gör officiell debut med Bruno Senna

Delad nyhet är dubbel glädje!