Kinnekulle Ring har fått nya ägare

Kinnekulle Ring som har sitt ursprung från slutet av 60-talet är mest känd för sin motorbana. Många kända förare har genom åren kört racerbil på banan. Även Rallycross och Crosscart har varit stort och dragit mycket folk till anläggningen. Igår bytte banan ägare.

Pressmeddelande från Stenhaga

Stenhaga Invest har via dotterbolag förvärvat anrika Kinnekulle Ring. Affären slutfördes på Bjertorp Slott under tisdagskvällen.

Banan som tidigare ägdes av 19 olika trafikskolor kommer nu att ägas och förvaltas inom Stenhaga. Tillträde sker omgående och verksamheten kommer att drivas vidare som tidigare med risk/säkerhetsutbildningar och även uthyrning av motorbanan.

Verksamheten riskutbildar ca 4 500 körskoleelever varje år samt även Polisen, Brandkåren, Ambulansen och Försvaret.


Ludwig Ellhage


Svante Andersson

Vi på Stenhaga ser detta som en långsiktig och fantastiskt rolig affär med bra utvecklingspotential. Tillsammans med Bilkompaniet i Tråvad & Bjertorp Slott finns fina synergier som kan ge draghjälp åt varandra.

Planering för att utveckla och förfina området är i full gång och redan till våren är tanken att besökarna ska märka lite skillnad. Det kommer att läggas en plan för kommande 5 år och allt som ska göras kommer att ske i samråd med nuvarande medarbetare.

Vi på Stenhaga ser fram emot att jobba med de duktiga människor som driver Kinnekulle Ring. Vi är mycket tacksamma för att vi fick förtroendet och chansen att förvalta anläggningen in i framtiden.

Vara 2019-11-05

Källa: Stenhaga

Delad nyhet är dubbel glädje!