15,3 miljoner för ”ladugårdsfyndet”

En Lamborghini Miura P400 S klubbades för exakt 15.311.488 kronor på RM Sothebys auktion för ett par veckor sedan, efter att ha stått undanställd i flera år efter ägarens död. Flera miljoner över förväntat slutpris!

Bilen köptes ny av reklambyråchefen Hans-Peter Weber (japp, weber! 🙂 ) 1971, och han behöll den till sin död 2015. Sen dess har den stått undanställd i en ladugårdsbyggnad i Tyskland. Att bilens värde blev så högt tror auktionsförrättaren beror på att den behållits helt original sedan ny, inklusive den gula lacken, Giallo Fly och dess blå interiör; Sky Blue.

För många samlare är Lamborghini Miura ett hett eftertraktat byte och priserna lär inte sjunka framöver. Vad har du undanställt för att säkra pensionen?

Den må ha varit dyr – men den kvalar inte in på listan över de tio dyraste utauktionerade bilarna!

Delad nyhet är dubbel glädje!