Nytt mästerskap i Simracing – Porsche Esport Carrera Cup Scandinavia

Porsche Sverige satsar på virtuell bilsport. Racingsäsongen förlängs med nytt mästerskap i simracing. Jakten på nästa racingstjärna startade 3:e oktober med prispott på 100.000 kr.

Förra helgen avgjordes årets upplaga av racingmästerskapet Porsche Carrera Cup Scandinavia på Mantorp Park. Samtidigt som racingsäsongen tagit slut får den en nystart genom en unik satsning på virtuell bilsport. Ett helt nytt racingmästerskap skapas i form av Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia.

Det handlar om simracing, en populär gren inom e-sport. Precis som i Porsche Carrera Cup Scandinavia körs den virtuella upplagan uteslutande med Porsche 911 GT3 Cup, dessutom på några av Sveriges mest kända tävlingsbanor. Ring Knutstorp, Scandinavian Raceway, Gelleråsen Arena och Mantorp Park.

– Simracing är hett! säger Sanna Strömbäck, marknadschef på Porsche Sverige. Världens största racingserier satsar just nu på virtuella mästerskap och i höst blir det äntligen verklighet här i Skandinavien på några av våra mest älskade svenska banor. Jakten på nästa racingstjärna startar nu via gaming-plattformen RaceRoom.

Mästerskapet kommer att bära med sig så mycket av känslan från Porsche Carrera Cup Scandinavia som möjligt. Bland annat kommer deltagarna att kunna köra alla specialdesignade gästbilar som funnits med i den verkliga serien de senaste åren.

– Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia ger oss möjligheten att sänka tröskeln för alla som älskar motorsport och racing, fortsätter Strömbäck. Mästerskapet håller liv i racingintresset under off-season med måttot: ”Virtuell bilsport. Riktig racing!”

3:e oktober inleddes Porsche Esports Carrera Cup Scandinavia online genom kvalificering i så kallad time-attack, med ett eget leaderboard för vart och ett av höstens multiplayer-race.

Den 17 oktober startar mästerskapet på allvar. Då bjuds de snabbaste förarna från time-attacken in till fyra multiplayer-race online. Deltävlingarna genomförs med träning, tidskval och två race under torsdagskvällar i oktober och november.

De 12 bästa förarna i mästerskapet går vidare till en Grand Final den 23:e november som genomförs vid ett live-event på Porsche Center Danderyd utanför Stockholm. Där tävlar förarna om en prispott på totalt 100.000 kronor.

Samtliga deltävlingar streamas live på internet och kommenteras av Robin Nilsson och racerföraren Björn Wirdheim. Vid finalen den 23:e november blir dessutom den välkände motorsportkommentatorn Janne Blomqvist programledare för eventet.

Källa: Porsche

Delad nyhet är dubbel glädje!