Motorsport-sommaren 2019

Sommar är som bekant synonymt med hög frekvens av diverse motorsportevenemang. I denna artikel kollar vi närmare på tre av de evenemang som passerat under sommaren; internationella F1 Monaco Grand Prix samt de svenska evenemangen Midnattssolsloppet och Drivers Club Festival.

Monaco Grand Prix – bilsport i lyx och flärd
Det stora evenemanget Grand Prix i Formula 1, med historia från 1921, gick av stapeln i slutet av maj, och i vanlig ordning lockade evenemanget hundratusentals besökare till tävlingarna vid Circuit de Monaco. Under två dagar pågick kvalificeringstävlingar som slutligen ledde fram till den stora och rafflande finalen, där skickliga Lewis Hamilton utsågs till vinnare. På andra plats hamnade Sebastian Vettel, tätt följd av tredjepristagaren Valtteri Bottas. En stor snackis efter finalen var Hamiltons något oväntade vinst, då han kämpade med mindre däckproblem under racet. Hur som helst fick han ordning på det hela och gick hem med en ordentlig vinstsumma och förstås – äran!

Något som blev populärt bland besökarna vid F1 Monaco Grand Prix var den rent sportsliga upplevelsen med en helhetsupplevelse av den lite mer lyxiga sorten. Exempelvis så har upplevelsearrangören Monaco F1 Hotels and Hospitality Packages både budgetvänliga och  exklusiva alternativ tillgängliga för boende och upplevelser runt omkring. För det senare alternativet kan en vinst på lotteri krävas för att finansiera det hela, priserna ligger nämligen inte sällan på över tusentals euro. Lotteriet Eurolotto är ett av många olika lotterier. I dessa typ av lotterier lottas  vinstsummor då och då  ut till spelare som anmäler sig och satsar pengar i lottodragningen som sker online. Vinstsummorna uppgår ibland till miljontals kronor, vilket räcker till en hel del lyx och glamour precis som i Monaco.
Notera att det självklart går att få en bra kommande upplevelse av Monaco Grand Prix nästa år, även utan det mest överdådiga arrangemang kring boende och evenemang.

Tätt med motorevenemang i Sverige under sommaren
I Sverige är motorsport som bekant ordentligt stort, om än något mindre lyxigt än F1 i Monaco. Under sommaren har hundratals olika evenemang ägt rum i landet i grenar som racing, speedway och rally. Ska vi lyfta några av de största svenska evenemangen är Midnattssolsloppet en av sommarens favoriter.

Tävlingarna tog plats 55 minuter från Skellefteå på Drivecenter Arena i Fällfors mellan den 14 och 15 juni, och kom att bli en stor publikfavorit. Från förmiddag till kväll fortlöpte ett fullspäckat schema innehållande bland annat Formula Nordic, TCR Scandinavia och Driftshow. I Formula Nordic-klassen kammade föraren William Winsth hem första pris.

Även Drivers Club Festival i Ljungbyhed som ägde rum mellan den 9 och 10 augusti är värt att tala om. Huvudfokus låg på fartfyllda racingheat där några av landets toppförare tävlade mot varandra. Även Radical Cup Scandinavia körde en deltävling under evenemanget, vilket förstås lockade en stor publik. Utöver själva tävlingarna anordnades även en bilutställning och dessutom korades landets snabbaste bil i en time attack-tävling. Banrekordet krossades av Fredrik Wiborg med hans brutala Evo VI som han snott varvrekord på alla banor han kört – se film nedan. Helgen bjöd på en fartfylld helhetsupplevelse!

Vi kan nöjt konstatera att sommaren år 2019 för motorsport blev riktigt vass! Säsongen rullar vidare och vi hoppas på lika spännande evenemang framöver. Är du nyfiken på vilka events som återstår för året, kan du hitta en översikt via till exempel Aktuellmotorsport, som täcker både svenska och internationella evenemang eller Evenemangskalender som listar även träffar på hobbynivå. Ha ett fortsatt trevligt motorsportår!

Delad nyhet är dubbel glädje!