Vilka bilar kör fotbollsstjärnorna?

De största fotbollsstjärnorna tjänar enorma summor och mycket pengar innebär ofta även (minst) en påkostad bil. Vad kör egentligen några av de mer välkända spelarna omkring i?

Den karismatiska innermittfältaren i Manchester United, Paul Pogba, kör bland annat en Maserati GranTurismo. En bil som du i runda slängar får ge minst en halv miljon för på andrahandsmarknaden även när det gäller de billigare modellerna, men som inte är några större problem för Pogba att kosta på sig. Han uppges tjäna cirka 290.000 pund i veckan (!), vilket motsvarar runt 3,4 miljoner SEK.

Det här är inte hans enda bil; han har också en Rolls-Royce Wraith i mattsvart, en Rolls-Royce Dawn, Bentley Continental GTC, Maserati Quattroporte, en Abt-trimmad Audi RS 6 Avant, en Lamborghini Aventador – och något otippat en Chevrolet Camaro av nyare årsmodell plus en liten Mercedes-AMG A45.

Cristiano Ronaldo – Bugatti Chiron
Den portugisiska superstjärnan har precis som många andra på den här listan ett flertal olika bilar. Han ses ofta i en silverfärgad Bugatti Chiron, som han bytt upp från en tidigare ägd Veyron. En Chiron kostar över 20 miljoner SEK i nuläget, vilket fortfarande ger Ronaldo lite fickpengar om han skulle lägga sin månadslön på vrålåket. En Chiron är precis som Ronaldo känd för sin styrka och snabbhet, där till och med den portugisiska anfallaren får se sig passerad av Bugattin som kan komma upp i drygt 400 km/h.

View this post on Instagram

🚘🌴😃

A post shared by Leo Messi (@leomessi) on

Lionel Messi – suvar, bland mycket annat!
Från en superstjärna till en annan. Messi har precis som Ronaldo en imponerande samling av bilar, vilket bland annat inkluderar en Maserati Gran Turismo MC Stradale, Audi Q7, Audi RS 6 Avant, Range Rover Sport, Toyota Land Cruiser Prado och Range Rover Vogue. Han sågs även köra omkring i en Hummer i liten skala med sin familj under sommarsemestern.

Det stora bilintresset har inte stoppat Messi från att leverera på fotbollsplanen och han tippas som den näst största favoriten inom online betting för att få “Ballon d’Or”, vilket tillfaller den bästa fotbollsspelaren i världen varje år. Kan han gå hela vägen än en gång?

Darren Fletcher – Chevrolet Impala
Den skotska innermittfältaren må stå i skuggan av Ronaldo och Messi när det gäller prestationerna på fotbollsplanen och även om det skulle bli tal om ett streetrace. Han har en bil som sticker ut i mängden av alla snabba superbilar, nämligen en (dödstrist) Chevrolet Impala. Den före detta Manchester United-spelaren kanske blev influerad av klubbens sponsor som är just Chevrolet? Ett val som sticker ut i mängden hur som helst.

Karim Benzema – Bugatti Chiron
Ronaldos gamla lagkamrat i Real Madrid, Karim Benzema, är även han en stor bilentusiast. Han laddar flitigt upp bilder på sina sociala medier på sina åk, som inkluderar en Lamborghini Urus, Audi RS4:a och precis som Ronaldo en Chiron. En samling som han fått ihop under sina år i den spanska huvudstaden. Bilhandlarna i Madrid har sannolikt inte ont om klienter för sina superbilar.

Vilken är din favorit?
En genomsnittlig lön för en fotbollsspelare i Premier League (den engelska ligan) uppskattas till drygt 50.000 pund i veckan, vilket motsvarar närmare 600 tusen SEK. Det är med andra ord inte konstigt att de allra största stjärnorna pungar ut summor på superbilar som för dem egentligen inte är speciellt mycket pengar. Vilken av de nämnda modellerna är din favorit på listan? En klassisk superbil, Lionel Messis leksaks-Hummer eller kanske Darren Fletcher och hans hockeymorsa-Impala?

Delad nyhet är dubbel glädje!