Lyxigt: Hemlösa hundar sponsras med lågprofildäck

Sängar gjorda av lågprofildäck – det är vad ett gäng herrelösa vovvar ska få softa i framöver. Hundstallet är en ideell förening som tar emot och vårdar hundar som inte har någon som tar hand om dem, föreningen drivs av Svenska hundskyddsföreningen som årligen hjälper tusentals hundar.

Svenska fälgtillverkaren ABS Wheels har under sommaren tillverkat hundsängar med hjälp av däck. Projektet har gjorts under lågsäsong för att hålla de anställda sysselsatta.

– Däck är en känd miljöfara så det här projektet gynnar både miljö och hemlösa hundar. Vi har förutom Hundstallet även hjälpt andra föreningar som tar hand om djur, vi kommer exempelvis att lämna hundsängar till organisationen Hundar söker hem säger Andie Lahdo, ABS Wheels VD.

Däcksängarna är specialgjorda med bomullstyg, resårband och polyestervadd. Sängarna är avtagbara och kan tvättas i maskin, däcken har ett speciellt underställ för att ge en trygg och stabil bas.

– Vi har valt lågprofildäck för att ge hundarna bra med utrymme, inspirationen kommer från utlandet där fenomenet är stort avslutar Andie Lahdo.

Bilden ovan: Andie Lahdo med däcksängar på besök hos hundstallet.

Källa: ABS Wheels

Delad nyhet är dubbel glädje!