Så sparar man ihop till sina drömmars sportbil

Drömmar är något vi alla har. Dock kan personers drömmar vara väldigt olika beroende på exempelvis ekonomi eller intressen. För en del kan drömmen vara att resa till New York eller Los Angeles, skaffa drömhuset, och för andra kan drömmen vara att bara bli skuldfri och känna att man kan unna sig att gå på bio någon gång ibland. Alla har olika förutsättningar och därmed helt olika drömmar. För riktiga bilfantaster kan drömmen vara att spara ihop pengar till en riktigt häftig sportbil. Har man ingen hög lön så är det verkligen inte lätt att lägga undan stora summor varje månad, som i slutändan ska leda till köpet av sportbilen man alltid velat lägga beslag på.

Hur kan man spara ihop till sportbilen?

Att spara ihop tillräckligt med pengar för att ha råd med en sportbil kan vara jättesvårt beroende på hur man ser på sin ekonomi. Men för att lyckas bör man även se sparandet som en sport där varje liten krona man kan spara är en delseger till att köpa sin kära bil. Alla bäckar små är viktiga så det är lika bra att börja med en gång för att man ska kunna nå dit man vill. Nedan kommer ett par spartips som kan hjälpa dig på vägen:

  • Gör en långsiktig plan. Sätt först och främst ett mål, till exempel att man ska ha råd att köpa en sportbil om 3, 5 eller 10 år. Tänk därefter ut hur mycket du måste spara varje månad för att ha råd med sportbilen inom den tidsperiod du sätter upp som mål.
  • Därefter måste man skapa en översikt på sina inkomster och utgifter. När man gjort det bör man ta en titt på vilka kostnader man kan kapa eller minska. Det kan exempelvis vara bra att jämföra priser på olika avgifter såsom el, mobilabonnemang och internet. Redan här kan man med stor sannolikhet kapa utgifterna med ett par hundralappar varje månad.
  • Gör därefter en månatlig budget där man redan vid löning flyttar över den summa man tänkt spara till ett sparkonto. På så sätt undviker man att göra slut på lönen utan att något blir sparat. Har man bara ett ekonomiskt tänkande är det inga problem. Kapa kostnader på luncher ute eller hämtmat på kvällar och helger. Börjar man istället göra storkok och matlådor till jobbet så kommer man kunna få betydligt lägre månadsutgifter på mat. Se även till att handla i de stora livsmedelsbutikerna där priserna generellt är lägre och titta efter erbjudanden i deras veckoblad. Dessutom kan man passa på att handla mycket av det som är billigt. Skulle det exempelvis vara bra pris på köttfärs så kan man köpa flera kilo för att sedan frysa in. Att småhandla flera gånger i veckan i den lokala butiken blir snabbt en stor utgift som kan påverka ditt sparande.
  • Ränta och avkastning. Som det är just nu så erbjuder bankerna inte någon vidare ränta på sparkonton. Därför bör man eventuellt investera det man sparar i aktier eller fonder. Här ska man dock se till att ha lite kunnande i ämnet då det alltid innebär en risk att man kan förlora sina pengar på aktiemarknaden. Men lär man sig och blir duktig så kan man få riktigt bra ränta och avkastning på sina sparade pengar.
  • Ta ett lån. Att ta ett lån är inte direkt att spara pengar, men ett lån kan definitivt underlätta, i synnerhet om man hittar sina drömmars sportbil till ett bra pris men man saknar en del av beloppet. Man kan då ta ett förmånligt lån med hjälp av Zmarta för att kunna slå till och äntligen få köra runt i sin egen sportbil.

Ovanstående är bara ett par spartips som gör att man kan få råd till sin sportbil snabbare. Det viktigaste för att lyckas, är att man verkligen har viljan, samtidigt som man är beredd att göra lite uppoffringar och att motstå de frestelser som förekommer i det dagliga livet. Känslan när man sedan lyckats spara ihop till sin sportbil är eufori, stolthet och glädje. Kanske har man även skapat en bra ekonomisk rutin för framtiden som gör att man har möjligheten att spara till nya häftiga prylar eller upplevelser.

Delad nyhet är dubbel glädje!