Porsche- och Ferrari-förare måndagens fångst för polisen

Vägbrottsgruppen på södra sidan av Stockholm var ute och jobbade i måndags och fångade två sportbilsägare. Den ena ringde man in Kronofogden för – den andra fick bilen beslagtagen.

Har man skulder hos Kronofogden gör man bäst i att betala dem innan man hänger på sig guld och klockor för stora belopp, eller köra uppseendeväckande sportbilar.

Det var en Porsche-ägare som stoppades och kontrollerades av polisen under måndagsförmiddagen på Vårby allé och visade sig ha skulder hos Kronofogden. En representant därifrån kallades till platsen och genast kunde guldhalsband och en klocka till ett samlat värde på 80-90.000 kronor utmätas.

Senare på eftermiddagen var det dags för en annan ”oturspelle” i sportbil att åka dit. På en 80-sträcka av E4 höll en person i en Ferrari 111 km/h och blev därför stoppad. Brukaren av bilen visade sig liksom Porsche-ägaren ha skulder till Kronofogden, och var dessutom nolltaxerare. Därmed uppkom misstanke om penningtvätt – och hastighetsöverträdelse förstås. Föraren greps, bilen togs i beslag och körkortet rök.

Ha siffrorna i ordning så blir sommaren lång och skön!

Källa: Polisen Stockholm – Trafik

Delad nyhet är dubbel glädje!