Ford Mustang GT storfavorit att knipa Supercars Championship i Australien 2019

I tjugotre år har förare och deras stall tävlat om den åtråvärda bucklan i vad som idag kallas 2019 Virgin Australia Supercars Championship. Det tusende loppet kördes förra året och det var Scott McLaughlin som knep priset för sitt lag Triple Eight Race Engineering från Brisbane. Förra säsongen gjorde den klassiska sportbilen Ford Mustang GT åter sitt inträde i tävlingen, som ersatte Fords FG X Falcon.
Trots att det numer är Mustangen som finns representerad i tävlingen använder bilen fortfarande den V8 som användes i Falconen tidigare. Den amerikanska superbilen ställs emot Nissan och Holden i tävlingen, som har tjugofyra förare från fjorton lag som tävlar om förstapriset.

Ford Mustang stor favorit att ta hem förstapriset
Den klassiska sportbilen som lanserades 1965 har blivit modifierad för att passa de krav som Supercars Championship ställer på sina tävlande, bland annat har chassit ändrats för att ge godkända dimensioner. Inget specifikt lag har utsätts officiellt för Ford, däremot har bilen utvecklats tillsammans med Tickford Racing och DJR Team Penske tillsammans med Ford Australien. 23 Red Racing är det tredje laget som använder bilen i årets tävling.

Den klassiska superbilen återintroducerades under 2018

Totalt är det sex olika förare som använder superbilen, där Scott Mc Laughlin är storfavorit att ta hem tävlingen, med odds på 1.32 hos Betfair spelbolag. De andra förarna av den amerikanska muskelbilen hamnar generellt högt på listan, exempelvis ligger Fabian Coulthard och Chaz Mostert trea och fyra när man granskar odds.

Holden ZB Commodore
Holden Commodore är en superbil som kommer från det som en gång var Opel. Idag ägs bilen av Groupe PSA, som även står bakom Peugeot Citroën. Den har en fyrcylindrig V8 men har planer på att installera en dubble turboladdad V6 under kommande säsong. Bilen representeras av Redbull Holden Racing Team och föraren Shane Van Gisbergen spås ha bra chanser att prestera väl. Han toppas bara av favoriten McLaughlin på listan över förmodade vinnare kommande säsong.
Jamie Whincup är ytterligare en förare från laget som bör prestera väl i år. Det är den andra säsongen för Holdens Commodore med en V8 under huven.

Red Bull ger Holden vingar

Nissan Altima L33 i tävlingen med Todd Kelly
Trots att Nissan dragit tillbaka sitt stöd för Kelly Racing kommer stallchefen Todd Kelly trots allt fortsätta köra med den modifierade Altiman under 2019. Det blir den sjätte säsongen med Nissan Altima L33, som har en 5.0-liters V8 under huven, för Supercars Championship. Nissan har valt att dra tillbaka sitt stöd för motorsporten då det inte anses nå den marknad som företaget är ute efter, i likhet med Volvo som gjort liknande drag det senaste.
Hans lag har tävlat i tio år och föddes ur laget Perkins Engineering efter säsong -09. I skrivande stund är det den bilmodell som körts längst på den australiensiska touren. Men den ges inte bra chans att lyckas väl i år, förmodade bästa förare är Simona De Silvestro som hamnar på artonde plats när man granskar oddsen i skrivande stund. Anmärkningsvärt att hon är den enda kvinnan i fältet.

Todd Kelly startade Kellly Racing -09

Delad nyhet är dubbel glädje!