Ford Puma gör comeback – i alla fall namnet

Minns du den lilla bulliga sportcoupén Ford Puma? Den såldes mellan 1997 och 2002 och lanserades med en så sjukt fräck reklamfilm att den sände habegär långt ner i plånboken. Nu dammar Ford av namnet men det är ingen liten coupé längre. Du gissar säkert vad det rör sig om – en omåttligt populär form som tydligen alla vill ha nuförtiden.

Jomenvisst är det en liten suv man bakat ihop. En crossover närmare bestämt, och här är Fords egna ord om skapelsen:

Ford släppte i dag de första bilderna på nya Ford Puma, en SUV-inspirerad kompakt crossover, som ska lanseras i Sverige under januari nästa år. Bilen utlovar ett genialiskt flexibelt bagageutrymme som ska ge klassledande, kompromisslös lastvolym och flexibilitet. Ford Puma släpps också som mildhybrid, som hjälper till att optimera bränsleförbrukning och prestanda.

I dag släppte Ford de första bilderna på sin helt nya modell Puma. Puma kommer börja säljas i september i år med leverans i januari nästa år och kommer att produceras i Fords fabrik i rumänska Craiova, efter att företaget investerat över 15 miljarder kronor i fabriken sedan 2008.

– Puma är innovativt utvecklad och förföriskt formgiven, och vi tror att den verkligen kommer passa europeiska småbilskunder. Om du vill ha en bil som kan få huvuden att vrida på sig på fredagskvällen, för att sedan svälja dina platta möbelpaket på lördag eftermiddag, då har du hittat rätt. Vi har gjort allt för att ge kunder den flexibilitet de vill ha med progressiv och stimulerande styling så att de kan köra den snyggaste bilen de någonsin ägt, säger Stuart Rowly, Europachef på Ford.

De första bilderna på Ford Puma avslöjar utmärkande formgivningsdetaljer, som distinkta vingmonterade strålkastare och atletiska, förföriska aerodynamiska linjer, i en kompakt crossover som ger en högre körställning som ger självförtroende till körningen och klassledande lastutrymme på 456 liter.

Innovativt utvecklad utifrån kundernas krav
Modellen har utvecklats för att möta och överträffa tydliga krav på flexibelt lastutrymme utifrån omfattande diskussioner med kunder. Pumas innovativa bakre lastutrymmeslösning ger ett djupt och mångsidigt bagageutrymme som är kapabelt att bekvämt rymma två stående golfbagar.

Puma ansluter sig till Fords växande utbud av SUV:ar och SUV-inspirerade crossovers i Europa, som tidigare består av till exempel Fiesta Active, Focus Active, Kuga, Edge och helt nya Explorer plug-in-hybrid, som presenterades för första gången igår vid Fords Go Further-event.

SUV:ar utgör nu mer än var femte såld Ford i Europa, och försäljningen ökade mer än 19 procent under 2018.

Ford Puma förväntas ha koldioxidutsläpp på 124 g/km och en bränsleförbrukning från 0,54 liter per mil.

Källa: Ford

Delad nyhet är dubbel glädje!