Här exploderar biogasbussen i Stockholm

Här är de dramatiska bilderna från när en biogasbuss exploderar på väg in i Klaratunneln mitt i centrala Stockholm igår. Bussens förare skadades allvarligt i olyckan och fördes till sjukhus med brännskador. Tunneln är lågt byggd och bussen skulle normalt sett inte köra den rutten – men föraren har av någon anledning tagit fel väg. SL har bekräftat detta. Bussen kördes in i de barriärer innan tunneln som ska stoppa för höga fordon att köra in. Bussen var som tur var tom på passagerare. Film från Expressen.

Strax efter smällen – när första poliserna anlänt till platsen.

Det här är högst ett par minuter efter smällen, och strax innan dom första poliserna anländer till platsen. 📌📌

Slået op af Thomas Nordin i Mandag den 11. marts 2019

Gasbilar är farligare än vad fordonstillverkarna påstått menar Myndigheten för Samhällsskydd och beredskap som har ändrat riktlinjer för hur räddningstjänst ska hantera olyckor med dessa. Film från augusti 2017:

Här är en gastank i en Toyota RAV4 som exploderar när brandmän försöker släcka elden – hoppa till 04:00:

I Moskva började en lastbil fylld med gastankar brinna – med extrema följder. Gasflaskorna blir brinnande projektiler som flyger hundratals meter.

Delad nyhet är dubbel glädje!