SKRÄLLEN: Volvo begränsar topphastigheten till 180 km/h

Gillar du att ligga på din bils maximala toppfart och pressa på Autobahn? Det blir ett minne blott i nya Volvo-bilar. Du gissar säkert rätt på frågan varför. Om inte – läs här:

”It´s not the fart that kills, it´s the smell”. Det gäller bara pruttar om man frågar Volvo Cars som nu tar ett ytterligare steg mot sin Vision 2020 – att ingen ska behöva dö eller skadas allvarligt i en ny Volvo-bil.

Därför begränsas topphastigheten i alla nya Volvo från 2020 till 180 km/h. Hög hastighet har nämligen en framträdande roll i hur stor risk det är att man kolar vippen i en bilkrasch. 25 procent av alla som dödades i trafiken under 2017 i USA hade för hög fart.

Förutom att införa en begränsning av bilarnas topphastighet undersöker företaget även hur en kombination av smart hastighetsstyrning och geofencing automatiskt skulle kunna begränsa hastigheterna i närheten av skolor och sjukhus i framtiden.

Under ett särskilt säkerhetsevenemang i Göteborg den 20 mars kommer man presentera fler idéer kring hur man tacklar problemområden som även innefattar rattfylla och distraktion.

Som en avslutning – här är en Polestar-Volvo V60 i 250 km/h på Autobahn!

Delad nyhet är dubbel glädje!