Ett år gammal bil släpas utan hjul upp på bärgaren

Videon där Johnnys ett år gamla Golf GTD släpas utan hjul upp på en bärgningsbil har blivit viral och på ett dygn har över en halv miljon sett den. Vi har pratat både med Johnny och företaget som bärgade bilen. Se filmen och läs mer här under.

Slået op af Emelie StrandTorsdag den 14. februar 2019

Johnny från Upplands Väsby blev bestulen på de fyra hjulen på sin ett år gamla Golf GTD och en bärgare tillkallades. Men istället för att sätta på en uppsättning extrahjul släpades den upp på bärgarens flak.
– Bärgaren ringde mig innan och berättade hur han skulle gå till väga, och jag ifrågasatte om det inte skulle gå att sätta på hjul eller använda en dolly. Men han sa att det här var enda sättet att göra det på.

Johnny som inte var på plats ringde sitt försäkringsbolag som reagerade kraftigt på beslutet – och ringde bärgaren. Vad som sades där emellan är oklart, men därefter gick bärgaren till verket och bilen drogs med bromsskivorna och bilens underrede släpande mot asfalten.
– Jag bad min flickvän filma, berättar han.

I filmen som du kan se här ovan är det uppenbart att bilen får skador av tillvägagångssättet, och nu är inte Johnny särskilt intresserad av att få tillbaka sin bil.
– När vi la ut filmen tog det en timme, sen ringde bärgarens bolag och bad oss ta bort filmen. Jag sa att de får köpa bilen först.

Han menar att de inte kom med någon förklaring eller lösning på problemet, men mannen som ansvarade för bärgningen ska inte få jobba kvar.
– Snubben fick sparken på direkten.

Nu står bilen på en bilfirma och Johnny väntar på vad som ska hända härnäst.

Vi har varit i kontakt med Assistancekåren som menar att detta är hanterat under all kritik. De tar fullt ansvar för det inträffade och har för avsikt att lösa detta direkt med kunden. Varken kund eller försäkringsbolag ska behöva stå för kostnaderna eller bli drabbade av detta, skriver de vidare till sportbilen.se.
– Vi har för avsikt att köpa bilen.
Det blir ett påföljande arbete med att se var man brustit i kvalitetsarbetet likväl som utbildningsarbetet hos åkaren där chauffören varit anställd.

Sedan den här artikeln skrevs i förmiddags, fredag, har mycket hänt. Johnny skriver till oss nu på kvällen:
”Jag måste berömma Assistancekåren för deras arbete idag. Jag har fått bekräftat på mail från Assistancekåren att de kommer stå för alla kostnader själva och att de har förståelse för att jag inte vill ha tillbaka bilen. Jag har fått en fin hyrbil tills vidare som kåren bekostar. Trygg bil i Tyresö har mer eller mindre dömt ut bilen då den är ramsned utöver att hela under redet behöver bytas ut. Trygg bil kommer göra en värdering av bilen och lämna till Assistancekåren som troligtvis enligt dem själva kommer betala allt från egen kassa. Ingenting av detta är klart ännu så jag vill inte ropa hej än!”

Följ Sportbilen på Facebook!


> Massor av filmer under taggen ”humor

Delad nyhet är dubbel glädje!