3 sportbilar vi drömmer oss bort i 2019

Tänk dig att vakna upp en dag som miljonär och kunna välja vilken sportbil som helst i hela världen! Vilken hade du valt? Vi vet åtminstone vilka modeller som hade stått långt upp på vår lista 2019! Filmer på alla tre bjussar vi också på.

Värstingen från Bugatti
Den nya modellen Bugatti Divo är en uppdaterad och förfinad version av Bugatti Chiron, självklart mer extrem än bilen den bygger på. 1.479 hästkrafter är samma som i Chiron, men Divo kommer byggas lättare och bli mer smidig. Då endast 40 stycken exemplar ska tillverkas hamnar startpriset på den nya modellen på ca 5,8 miljoner dollar. VD:n för Bugatti Automobile, Stephan Winkelmann har kommenterat att Divo kommer representera Bugattis DNA och smidighet på ett resultatorienterat sätt.

Aston Martin Valkyrie – en engelsk rysare
Från italienskt till engelskt och till ”James Bonds biltillverkare” Aston Martin, så går drömmen vidare till hyperbilen Valkyrie. Ljudet från Valkyrie har gett många bilkritiker gåshud, då motorn låts varva till hela 11.000 varv i den Cosworthbyggda 6,5-liters V12:an med 1.150 hästkrafter. Detta gör även att Valkyrie påminner många om den gamla tidens F1-motorer konstruerade av F1-geniet Adrian Newey. Namnet Valkyria kommer från isländska namnet Valkyria som är en kvinnofigur från nordisk mytologi och är anslutet till de traditionella V-namnen inom Aston Martins historia. Priset för en Valkyrie kommer hamna på cirka 30 miljoner kronor.

Mercedes-AMG One – en superkaraktär
AMG Project One har blivit beskriven som den närmsta motsvarigheten till en F1-bil man kan komma, med en drivlina som består av en 1,6-liters V6-turbo och med tre F1-elmotorer som trycker på – delvis samma maskineri som vi finner i Formel 1-bilarna. AMG One kan köras på både vanlig bensin och laddas i vägguttag, då motorn är försedd med fyra elmotorer: två på framhjulen, en i turboaggregatet och en på vevaxeln. Detta gör bilen unik för en sportbil som är avsedd att köra på gatan, då de fyra hjulen kan fördela mer än 740 kW (mer än 1006 hk) och att 0-200 km/h sägs gå på under sex sekunder med en toppfart på över 350 km/h.

Då det är enbart en liten klick av världens befolkning som kan ta sig friheten att köpa någon av de bilarna som vi har listat idag, så stoppar det ingen från att drömma. Men den drömmen behöver inte vara långt ifrån att bli verklighet! Lottoland erbjuder nämligen en exklusiv skraplott som kan ge en lycklig bilfanatiker chansen att vinna en drömbil. Genom att skrapa fram tre lika symboler för vinst, kan man vinna en sprillans ny Lamborghini Huracán till ett värde av ca 2,5 miljoner kronor och dessutom ett vinna ett kontantpris på 500.000 kr. Lottoland erbjuder ett flertal andra skraplotter som även de kan ge möjligheten att bli sportbilsägare. Till exempel så har de en skraplott som heter ”Instant Millionaire” där man kan skrapa fram 10 miljoner kronor. Den skraplott som dock ger absolut störst vinst är ”100 miljoner skraplotten”, där en vinst kan ge 100 miljoner kronor – som för den köpgalna, motsvarar hela två Bugatti Divo!

Delad nyhet är dubbel glädje!