Ny Skoda-crossover – Kamiq

Skodas nya suv heter Kamiq. Ordet kommer från Inuit-folkets språk som lever i norra Kanada och Grönland. Det beskriver något som passar perfekt som en andra hud i varje situation. Nya modellen kommer att utöka suv-utbudet och komplettera Kodiaq och Karoq.

Nya Skoda Kamiq ska erbjuda det bästa från två världar. Den kombinerar fördelarna med en suv – hög sitthöjd, bättre överblick, bekvämt insteg och urstigning, större markfrigång – med smidigheten och manövrerbarheten hos en kompaktbil.

Det gör Skodas stadsanpassade crossover-modell till en bra bil både i och utanför staden. Skoda-modellen bygger på Volkswagen Groups modulära plattform (MQB) och erbjuder nya assistanssystem med en mängd Simply Clever-funktioner tillsammans med en rymlig interiör.

Skoda har släppt en teaserbild som visar bilens silhuett – ett första smakprov på hur den kommande crossover-modellen, som kommer att ha världspremiär på den internationella bilsalongen i Genève (5–17 mars), kommer att se ut. På bilden går det att skymta frontpartiet och den visar även upp designen på de nya LED-strålkastarna med separat varselljus upptill och integrerade körriktningsvisare.

Skoda Kamiq kommer att lanseras under sista kvartalet 2019.

Källa: Skoda

Delad nyhet är dubbel glädje!