Skoda Kodiaq RS – de första detaljerna

Med Skoda Kodiaq RS utökas Skodas modellprogram med en ny sportig SUV med en 2.0 TDI-motor på 240 hk och 20-tums lättmetallfälgar. Högblanka svarta accenter, nytt RS-märke och rödlackerade bromskolvar. Den nya SUV:en får världspremiär på 2018 års Paris Motor Show.

Innan den officiella världspremiären på 2018 Paris Motor Show i oktober släpps nu designskisser och detaljbilder på bilen.

Skoda har utvecklat nya stötfångare särskilt för Kodiaq RS. Kristallinspirerade full-LED-strålkastare kommer som standard.

Bakpartiet formas av två synliga avgasrör under stötfångaren och en reflektor som sträcker sig över hela bilens bredd – det särskiljande kännetecknet på alla Skoda RS-modeller.

En Skoda -debut: 20-tums lättmetallfälgar som standard

Skoda Kodiaq RS är den första bilen i Skodas historia som kör på 20-tumsfälgar som standard. De röda bromsoken på de 17 tum stora bromsskivorna syns tydligt tack vare de antracitgrå Xtreme-lättmetallfälgarna.

Kodiaq RS är Skodas första SUV som finns tillgänglig med en metallicfärgad Race Blue-finish. Dessutom är SUV:en den första medlemmen i RS-familjen med den nya, moderna RS-logotypen inklusive det nu röda ”V”:et för Victory på kylargrillen och bakpartiet.

Skoda Kodiaq RS kommer att börja säljas under senhösten 2018 och lanseras i månadsväxlingen februari/mars 2019. Den premiärvisas på 2018 Paris Motor Show i början av oktober.

Källa: Skoda

Delad nyhet är dubbel glädje!