10 konstiga trafikregler runt om i världen

Livet på vägarna kan vara osäkert, därför finns det många bra lagar som hindrar olyckor och håller allt i styr. Men som med allt finns det även det som är lite konstigt, eller onödigt. Här kommer 10 stycken av de konstigaste trafikreglerna!

1 San Francisco USA

Här är det för det mesta inte olagligt att putsa bilen, men man får inte göra det med ett par använda kallingar eller trollor. Det skulle vara äckligt både för den som gör det och för den som tittar på! Bruna ränder på bilen blir ingen glad av heller…

Alabama, USA

I Alabama tar man förarens sikt på stort allvar, därför är det olagligt att köra bil med ögonen förbundna. Det är viktigt att komma ihåg att ta av sig ögonbindeln innan man börjar köra. Vilken tur att det finns en lag för det så att man inte glömmer!

3 Australien

Det är inte lagligt att transportera hö i bagaget på sin bil, men i en taxi är det fullt tillåtet.

4 Denver Colorado, USA

Här är det (egentligen) olagligt att köra en svart bil på söndagar, lite mer specifikt än Turkmenistan som vi skrivit om innan där man aldrig får köra svart bil…
Det var på 50-talet som den kontroversiella och djupt troende katolska borgmästaren Jonathon Belway menade att allt som kunde påminna om död och negativitet skulle bort från herrens vilodag. Fortfarande idag kan bilister i svarta bilar bli tillsagda av ordningsmakten om de kör på en söndag, men det blir inga böter.

5 Tennessee, USA

I Tennessee får man enligt lagen inte skjuta något sorts djur från fönstret på bilen medan man kör. Såvida det djuret inte är en val, då är det fritt fram! Vilket skulle vara rätt så imponerande, med tanke på att Tennessee är helt omslutet av land…

6 Cypern

Äta och köra samtidigt? Inte okej. Du får inte ens dricka vatten bakom ratten! 85 Euro i böter väntar den ivrige som inte orkar vänta med sitt konsumerande. För övrigt ett lysande land att casha in lite enkla spelpengar på roulette eller spelmaskiner online!

7 Oklahoma, USA

I Oklahoma tycker man att det är viktigt att föraren håller ögonen på vägen. Därför är det olagligt att läsa serietidningar bakom ratten, vet dock inte hur det ligger till med böcker…

8 Storbritannien och Japan

Det är inte så roligt att bli nedstänkt med vatten när man går på trottoaren, därför har båda de här länderna tagit på sig att göra det olagligt. Man kan få en herrans massa böter om man blir påkommen med ofoget.

9 Jasper Gates, Kanada

I den här kanadensiska staden är det olagligt att köra sin bil snabbare än en häst och vagn kan gå. Det kanske tar lite lång tid att ta sig från punkt A till B, men det är åtminstone säkert.

10 Kalifornien, USA

I Kalifornien är det olagligt att lägga sig och sova på bilvägen. Det låter ganska farligt att sova mitt i vägen, därför är det toppen att den lagen finns, så att sömniga medborgare inte råkar ut för fler olyckor än nödvändigt.

Källor bland annat:

https://www.bmw.com/en/automotive-life/absurd-laws-in-road-traffic.html

https://www.huffingtonpost.com/smartertravel/10-crazy-driving-laws-aro_b_4853354.html

Delad nyhet är dubbel glädje!