200 hk och launch control i nya Fiesta ST

Ford presenterade idag en rad tekniska detaljer hos nya Fiesta ST. En mekanisk differentialbroms för optimerad väghållning i kurvor och en Launch Control för stabila, snabba starter är några av de finesser bilen försetts med. Nya Fiesta ST börjar säljas i Sverige under april i år, med leverans i juni.

– Hot Hatch-förare förväntar sig mycket av den här modellen. Vi har inspirerats av våra senaste Ford Performance-modeller som Focus RS och Ford GT, och satsat mycket på att ta fram en modell som genererar ren körglädje, säger Leo Roeks, chef för Ford Performance Europa.

Ny EcoBoost-motor levererar kraft och bränsleekonomi
Nästa generations Fiesta ST har en helt ny trecylindrig 1,5-liters EcoBoost bensinmotor på 200 hästkrafter. Motorn har ett vridmoment på 290 newtonmeter och en förväntad acceleration 0–100 kilometer per timme på 6,5 sekunder. Modellen blir den första Ford Performance-modellen någonsin med en trecylindrig motor.

Fiesta ST är försedd med en kombination av portinsprutning och direkt bränsleinsprutning, turboladdning, samt Fords nya teknik för cylinderdeaktivering för att kunna ge hög effekt och följsamhet tillsammans med minskade CO2-utsläpp.

Olika körlägen för önskad körupplevelse
I sportläget är motorinställningar och gaspedalinställningar vässade. Den aktiva ljudkontrollventilen öppnas och justeras för att ge ett intensivare avgas- och motorljud i kupén. I banläget justeras alla dynamiska funktioner för att ge snabbast möjliga varvtider, antispinnsystemet avaktiveras och ESC-funktionen begränsas för hård körning på bana.

Nästa generations Fiesta ST kommer även att finnas med ett större urval av interiördetaljer och personligt anpassningsbara tillval än någonsin. Fiesta ST kommer att finnas i både 3- och 5-dörrarskarosser.

Nya Fiesta ST kommer börja säljas i april i Sverige i år, och börja levereras ut till kund i juni.

Källa: Ford

Delad nyhet är dubbel glädje!