ÄNTLIGEN! Sportbilen version 3.0 – efter 15 år!

Det tog inte mer än 15 år förrän sportbilen.se nådde version 3 med automatiskt anpassning till mobila enheter… Men nu är vi online med ett helt nytt stuk som förhoppningsvis är tilltalande för allas ögon!

Sportbilen.se öppnade portarna redan 2003, och hur det såg ut ser du på bilden ovan. Då hade salig Martin Ström provkört Audi A8, vi spanade in Gandalfs pimpade Saab V4 och vi presenterade Kristian Hesselmarks Toyota AE86 som han körde på Sveriges första driftingevent som hölls det året.

Man kunde bli medlem på Sportbilen.se för 30:-/månad och tanka hem kortfilmer för glatta livet, som vi bakom rodret snott från allehanda sajter (okej, vi producerade faktiskt en del själva också…). Det var före Youtube, kan du tänka dig! Med den plattformens intåg försvann varenda liten anledning att pröjsa för att se videomaterial, och vi fick hitta andra intäktsvägar.

Vi hade ett populärt forum med en Photoshoppat-avdelning, frågespalter med experter på allt från chiptrimning till Subaru Impreza, Porsche – och vem kan glömma Mr-kan-allt-om-bilars fantastiska topplistor över vilken bil som är mest rätt att synas i ”just nu”? En del av detta material lever kvar i nya sajtens djupare delar av databasen, testa sökfunktionen!

Test av då helt nya Corvette C6-generationen 2005… Fisheye-lins var jättehäftigt då!

2005 blev 50 % av bolaget bakom sajten (Sportbilen Media Sverige AB) uppköpt av Nordens största motortidningsförlag Albinsson & Sjöberg, och redaktör Bo Lundvang hoppade samtidigt på jobbet att fylla tidningen Street Xtreme med innehåll. Men sportbilen.se har alltid uppdaterats trots massor av andra ansvarsområden.

Evige redaktören bakom sportbilen.se: Bo Lundvang, här i en McLaren MP4-12C.

Sportbilen.se har genom åren varit starka på Youtube och har i nuläget kring 15 miljoner visningar. En återkommande programpunkt har varit ”Knatteredaktionen” som 2007 gjorde det här snygga reportaget med nya M3 E92. Teamet är förstås redaktörens döttrar som på sin höjd är måttligt intresserade av häftiga bilar…

I september 2016 tog undertecknad, Bo Lundvang, över hela bolaget och nu – i februari 2018 är nya sajten äntligen lanserad.

Förvänta er nyheter och filmer från bilvärlden precis som innan – bara lite snyggare. Har du tips och idéer är du alltid välkommen att maila på sportbilen@hotmail.com!

> Det finns lite mer historik att läsa på denna sida

Ber redan om ursäkt för eventuellt flyttstrul som kan påverka funktionaliteten till en början. We’re working on it…

Mvh Bo Lundvang

Delad nyhet är dubbel glädje!