Nya Volkswagen Touareg: världspremiär i Beijing 23 mars

Volkswagen startar det nya bilåret med världspremiären av nya Touareg − märkets flaggskepp och nästa milstolpe i den största modellsatsningen någonsin från Volkswagen. Premiären går av stapeln i Beijing den 23 mars.

Världspremiären kommer att äga rum i Kina, som är världens snabbast växande SUV-marknad och Volkswagens största enskilda marknad.

Designen, som är utvecklad av Klaus Bischoff, chef för Volkswagen Design, och hans team, ger bilen ett omisskännligt utseende med ett kraftfullt uttryck.

Det nya infotainmentsystemet ”Innovision Cockpit” ger en helt digital förarmiljö där mätartavlor och infotainmentsystem sitter ihop. Uppkopplingsmöjligheterna är många, både till egna enheter och online.

Det exklusiva C-SUV-segmentet är just nu ett av de snabbast växande segmenten på världens bilmarknader. I Kina förväntas volymen öka med det dubbla fram till år 2023.
Hittills har drygt 12 000 exemplar av Touareg sålts på den svenska marknaden.

Volkswagen avtäcker nya Touareg och hela utbudet av tekniska system och funktioner för första gången i samband med världspremiären den 23 mars i Beijing.

Källa: Volkswagen

Delad nyhet är dubbel glädje!